Notepad++ hatalı yazılar neden olur?

DRAFF

Hectopat
Daha fazla  
Uzantısı .pak fakat açtığımda garip yazılar çıkıyor. Bazı kişiler “Türkçe karakter olmasın kullanıcı adında” falan demişler, değiştirdim kullanıcı adını, yine olmadı. Nasıl çözebilirim? Notepad++ ile açtım, yine olmadı.

Dosya Ekleri

• resim_2025-08-03_010316667.png
    109,6 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Actiginiz dosya standart bir yazi dosyasi degilde o yuzden. .pak dosyalari paket dosyalaridir genel itibariyle. Birden fazla kaynak dosyasinin birbirine birlesitirilmis halidir. Icinde yazi da icerebilir, resim, materiyal vb. seyler de icerebilir. .pak dosyalarinin bi standardi yok, dolayisiyla hangi uygulama icin gelistirildiyse, unpack yine ayni uygulamada anlamli hale gelir. O uygulama olmaksizin yada protokolu bilmeksizin .pak icerigini dokmen zor olabilir.

Magic number arayabilirsin en basinda eger paketleme bilgisi iceriyorsa, belki yardimci olur. Ama bunun icin standart bir text editoru yerine hex editor'e ihtiyacin var, cunku binary formatinda.

Son düzenleme:

Hocam TR yama yapmak için açıyorum aslında YouTube'dan izlediğim kişiler direk açabiliyor sorunsuz bende neden böyle oluyor peki

Daha oncede soyledigim gibi, bunun standardi yok. Dolayisiyla biri sadece text dosyasi olabilirken, digeri birden fazla resource dosyasinin birlesimi de olabilir, bi zip arsivi de olabilir, bi cesit baska bi paketleme yontemi kullanilarak paketlenmis de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…