Notepad++'ın ANSI özelliği

300319

Zettapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
63
Yazdığım programlara Fransızca ve Almanca ekleyecektim.

Yanlışlıkla Visual Studio Code ile CTRL + S yaptım

Doğal olarak tüm Türkçe karakterler soru işareti oldu (?).

Program üzerinden dil dosyasını çekerken mutlaka ANSI olması gerekiyor. Yoksa Türkçe karakterler bozuluyor.

Notpadd++'ın çok güzel bir özelliği var. Önce ANSI görüntüle deyip ardından ANSI dönüştür deyince otomatik olarak sorunu düzeltiyor. Gayet başarılı.

Eğer sizde bu tip bir sorun yaşarsanız Notepad++ ile sorunu çözebilirsiniz.

Hocam, keşke bu konuyu 2 saatlik bir filmin altyazısındaki bozulmuş Türkçe karakterleri 2 gün boyunca düzeltmekle uğraşmadan önce görseydim...

Teşekkürler yararlı bir bilgi.

Hocam, keşke bu konuyu 2 saatlik bir filmin altyazısındaki bozulmuş Türkçe karakterleri 2 gün boyunca düzeltmekle uğraşmadan önce görseydim...

Teşekkürler yararlı bir bilgi.

Öğrenmiş oldunuz, daha sonra lazım olur

VS Code UTF-8 çalışmıyor mu? Neden UTF-8 dışında bir şey kullanıyorsunuz?

Alt yazı olaylarında da suçlu paylaşan akıllı. Arada denk geliyorum. Herkes UTF-8 kullansa bir sorun olmayacak.

Çalışıyor hocam, C# ile düzgünce okumak için ANSI gerekiyor.

Ancak ANSI olan bir dosyayı VS ile açınca doğal olarak (?) yapıyor Türkçe karakterleri. Ancak Notepad++ çok daha rahat bu konu için.

Sizin gibi düşünüyorum hocam. O yüzden biraz araştırma yaptım. C# varsayılan olarak ASCII ve ANSI okuma yapıyor.

Bu yüzden şöyle bir yöntem ile UTF8 olan belge içinden gelen değeri dönüştürdüm.

C#:
 label.Text = Encoding.UTF8.GetString(Encoding.Default.GetBytes(g_lang.ReadLangs("HeaderMenu", "header_m_1")));

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…