Noter, ıslak imzalı lise transkriptimi, barkod (e-imza) olmadığı için onaylamıyor. Bu sorunla karşılaşan ve çözebilen oldu mu?
E-okul, e-devlete entegre edilmediği için (?) e-imzalı şekilde alma ihtimalim yokmuş.Okul yönetiminin e-Okul Yönetim kısmı üstünden transkriptine erişimi olmalı diye düşünüyorum geçmiş tarihli de olsa. Gidip durumu belirtip e-imzalı şekilde rica edebilirsin.
Edinebildin mi hocam? Durum nedir? @boifromasgard
Neden notere onaylatmak istiyorsun? Okuldan aldığın ıslak imzalı lise transkripti zaten resmi belge yerine geçer. İlle de e-imzalı transkript gerekliyse bunu e-Okul üstünden edinebilirsin.
Mezun olduğun liseye gidip imzalı transkript alabilirsin.Noter, ıslak imzalı lise transkriptimi, barkod (e-imza) olmadığı için onaylamıyor. Bu sorunla karşılaşan ve çözebilen oldu mu?
Muhtemelen evet, emin olmaktan zarar gelmez. Piyasada bilgi kirliliği çok.Apostil veya yurt dışında üniversite okuma gibi bir durum vardır.
Neden notere onaylatmak istiyorsun? Okuldan aldığın ıslak imzalı lise transkripti zaten resmi belge yerine geçer. İlle de e-imzalı transkript gerekliyse bunu e-Okul üstünden edinebilirsin.
Islak imzalı transkript aldım zaten fakat başvuru yaptığım üniversite noter onaylı kopya kabul ediyormuş sadece. Noterlikler de son dönemdeki sahte diploma nedenleriyle barkodsuz belgelere işlem yapmıyormuş.Apostil veya yurt dışında üniversite okuma gibi bir durum vardır. Yoksa kimse gidip notere boş yere para ödemek istemez.
Mezun olduğun liseye gidip imzalı transkript alabilirsin.
Peki üniversiteye neden e-devlet üzerinden başvuru yapmıyorsunuz? Özel bir durum mu var?Islak imzalı transkript aldım zaten fakat başvuru yaptığım üniversite noter onaylı kopya kabul ediyormuş sadece. Noterlikler de son dönemdeki sahte diploma nedenleriyle barkodsuz belgelere işlem yapmıyormuş.
Sahte diplomaların e-imzalı olduğu söyledim ama cevabım pek hoşlarına gitmedi.
MEB'le iletişime geçtim onlar da ıslak imzanın yeterli olacağını söyledi ama gittiğim iki noter de işlem yapmadı.
Üniversite yurt dışında bulunuyor, master eğitimi için başvuru yaptım.Peki üniversiteye neden e-devlet üzerinden başvuru yapmıyorsunuz? Özel bir durum mu var?
E-okul, e-devlete entegre edilmediği için (?) e-imzalı şekilde alma ihtimalim yokmuş.Okul yönetiminin e-Okul Yönetim kısmı üstünden transkriptine erişimi olmalı diye düşünüyorum geçmiş tarihli de olsa. Gidip durumu belirtip e-imzalı şekilde rica edebilirsin.
Edinebildin mi hocam? Durum nedir? @boifromasgard
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.