Nothing telefonlar neden alınmamalı?

885904

Centipat
Makaleler
5
CMF Phone 1, 19.000 TL. Cihazda OIS yok, NFC yok. Ayni fiyata Honor 400 ve A56 varken alinmasi icin hicbir sebep yok.

Nothing Phone (1), 18.000 TL. 128 GB varyasyonu. Cihaz 3 yil once cikti. Guncelleme destegi bitti sayilir. Honor 400 var A56 var. Phone (1), Nothing'in deneme tahtasi gibi bir cihaziydi. Memnun olan kadar memnun olmayan da var. Ozellikle batarya konusunda dandik bir fabrikada montajlandigini dusunuyorum gelen sikayetlere bakacak olursak.

Nothing Phone (2a), 19.500 TL. Yine 128 GB'lik versiyonun fiyati. Kasa plastik. Kronik yesil cizgi cikma sorunu riski her zaman var. Panel, kamera, pil omru olarak vasat. Donanimhaber'deki Phone (2a) Ana Konu basligindaki magdur insanlarin yazdiklarina bakabilirsinuz. Tekrar soyluyorum. Bu fiyatlara A56 ve Honor 400 varken bu vasat cihazlar alinmamali. Ve forumda onerilmemeli.

Nothing Phone (2a) Plus, fiyati 22 bin civari. Yukarida dediklerim birebir gecerli. Ayni telefon. Bir farklari yok.

Nothing Phone (2), satista yok. Ikinci eli 22-23 bin civarinda. 8+ Gen 1 ile geliyor. Ayni fiyata ikinci elde S23 bulunuyor. Ikinci elde de elden cikarmak cok zor. Bu telefon 37 bin TL'ydi. Son zamanlarda ise 25 bin TL'ye satmaya calistilar. Fakat tutmadi. Satistan cektiler. Uzun lafin kisa alinmaz.

CMF Phone 2 Pro, satisini pek gormedim. Koyanlarda imkansiz fiyata koymuslar. Bulasmayin.

Nothing Phone (3a), 30 bin TL'ye satiliyor Nothing Turkiye tarafindan. 4K ustune Honor 400 Pro ve S24 var. Daha altinda Honor 200 Pro, S24 FE ve Xiaomi 14T var. Telefonun yurt disi fiyati 15-16 bina arasi. Apple ile rekabet ediyorlar bildiginiz vergi konusunda. Alinmamali. Onerilmemeli.

Nothing Phone (3a) Pro, ayni islemci fakat 5 bin TL daha pahali. Ayrica sadece tasarim ve periskop kamera eklenmis. Baska hicbir ozelligi yok. Panel ayni, islemci ayni, batarya ayni, boyut ayni. Fakat 5 bin TL pahali biri. O fiyatlara 7s Gen 3 gibi bir islemci alinmamali. Islemci dedigimiz unsur, telefonu sagdan sola cevirince bile tepkisellik bakimindan omur farki acisindan bile kritik. Ayni fiyata- duzeltiyorum. Daha ucuza 8 Gen 3 alabiliyorsunuz..

Nothing Phone (3), en iyisini en sona sakladim. Telefon bir kere asimetri hastalarini kanser edecek cinsten. Insanlarin goz zevkinin buyuk cogunlugha uymuyor direkt. Koydugu islemci 8s Gen 4. Yuk altinda inanilmaz isinan bir islemci. Daha ucuza Honor Magic7 Pro, S25 Plus, biraz daha cikilirsa Xiaomi 14 Ultra almak varken neden bunu alalim? Arkaya sise cevirmece oyunu var diye bu telefona bu para verilir mi? Verilmez. Onerilir mi? Onerilmez.

Sizlere tavsiyem gidin Samsung, Honor ve Xiaomi'nin belli modelleri disinda telefon almayin ve onermeyin. Tabii is amiral gemilerine gelince bir de Vivo var. Bir de Pro/Pro Max model iPhone'lar alinabilir butce sorunu yoksa. Buraya kadar okuyan herkese tesekkur ederim. Kendinize iyi bakin. Telefon almadan once, ozellikle Nothing almadan once cok iyi dusunun. Hatta direkt almayin. YouTube'daki inceleme videolarina para basilmis telefon markalarindan uzak durun ek olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 Ay önce aldım telefonu, Nothing Phone (1). 14500TL idi 256 varyantı. Evofone'dan NTHNGP1 koduyla da hala o fiyata alabiliyorsunuz 128'liğini. Hiç pişman değilim, arkadaşıma Phone 2a Plus aldırdım 20K iken oda hiç pişman değil. A35 mi alsaydim? O kasan A35'i, o her yıl aynı kamera aynı ekran aynı batarya ayni 25W şarjla çıkan A35'i? A55 mi aldirsaydim 6-7 aydan sonra beliren kronik kamera buğulanmasi? Isınan Exynos işlemcisi? Her zaman derim, yine diyorum. Nothing zevk işidir prestijli adamın işidir. Bu telefonları alanlar işlemcisi için almıyor. Kullanmaları aşırı zevkli telefonlar, aynı şey Pixel'ler içinde geçerli. Hep kötü konuşurlar Pixel hakkında ama yine de hâlâ Saf android deneyimini Pixel ve Nothing'in dışında kusursuzca verebilen olmadı. Poco F7 Ultra var 50-55'e (kaçak 30k belki??) onu alabilirsin mesela Phone (3) yerine. Ama aynı zevki vermeyecek. Phone (3) yerine 14T önermişsin, koptum orada hakkını helal et ama 14T Phone (3) ile karsilastirabilecek bir telefon değil.

6 Ay önce aldım telefonu, Nothing Phone (1). 14500TL idi 256 varyantı. Evofone'dan NTHNGP1 koduyla da hala o fiyata alabiliyorsunuz 128'liğini. Hiç pişman değilim, arkadaşıma Phone 2a Plus aldırdım 20K iken oda hiç pişman değil. A35 mi alsaydim? O kasan A35'i, o her yıl aynı kamera aynı ekran aynı batarya ayni 25W şarjla çıkan A35'i? A55 mi aldirsaydim 6-7 aydan sonra beliren kronik kamera buğulanmasi? Isınan Exynos işlemcisi? Her zaman derim, yine diyorum. Nothing zevk işidir prestijli adamın işidir. Bu telefonları alanlar işlemcisi için almıyor. Kullanmaları aşırı zevkli telefonlar, aynı şey Pixel'ler içinde geçerli. Hep kötü konuşurlar Pixel hakkında ama yine de hâlâ Saf android deneyimini Pixel ve Nothing'in dışında kusursuzca verebilen olmadı. Poco F7 Ultra var 50-55'e (kaçak 30k belki??) onu alabilirsin mesela Phone (3) yerine. Ama aynı zevki vermeyecek. Phone (3) yerine 14T önermişsin, koptum orada hakkını helal et ama 14T Phone (3) ile karsilastirabilecek bir telefon değil.
Nothing Phone (3) hayatimda gordugum en cirkin sey. Sana Phone (1) ile basarilar dilerim. Ayiptir soylemesi OS'u berbat.

Nothing Phone (3) hayatimda gordugum en cirkin sey. Sana Phone (1) ile basarilar dilerim. Ayiptir soylemesi OS'u berbat.
Şu an android tarafında en iyi OS muhtemelen NothingOS olabilir hem sadelik hem de optimizasyon/verimlilik açısından. Çoğu global tech youtuber'i de aynı şeyi söylüyor zaten. Sıfır reklam, sıfır hesap açma gereksinimi, sıfır sözleşme onaylama, sıfır bloatware. Yağ gibi akan on numara bir arayüz var.

Ayrıca CMF Phone 1 normalde 200 dolardan çıkış yaptı yani 8000 TL'ye denk geliyor, o fiyata 120Hz OLED ekranlı ve temiz, reklamsız ve kasmayan arayüzü olan cihaz bulamazsın normalde. Tek eksiği NFC olmamasıydı bence. Türkiyede 19k'dan çıkaran distribütörün kendisi, telefon fiyatına göre acayip iyi aslında.

Aynı şekilde NP1 de 11.5k fiyatına satılıyor arada, o fiyata alüminyum/cam kasa, UFS 3.1, kablosuz+kablosuz ters şarj gibi özellikler bulman imkansız, ben 2.5 senedir NP1 kullanıyorum ve güncelleme desteği bitmese bir tane daha alırdım açıkçası o fiyata.

Genel olarak hiç nothing telefon eline almadığını düşünüyorum, kullanırken farkı belli oluyor. Kağıt üstü özelliklere bakıp gerçek hayatta farkını görmeyeceğin şeyler üstünden karşılaştırma yapmışsın. Oyun oynayacak adam gider ona yönelik telefon alır zaten, günlük kullanım daha çok ise Nothing ürünlerine bakılmalı kesinlikle. Bi karşılaştırma üzerinde Nothing'in UFS 2.2 olan bir telefonundaki dosya aktarım/sequential write hızı UFS 3.1 olan telefondan daha yüksekti diye hatırlıyorum, OS üstünde optimizasyona yönelik geliştirmeler fazlasıyla var ve kullanırken işlemcisi yeterince iyi değildir diye düşündüğün telefon amiral gemisi gibi akıyor. Özellikle dosya aktarım ve erişim hızlarında bunu farkettim ben.

Tamamen kağıt üstündeki şeylere bakıp anlamsız bir yazı bloğu yazmışsın, sana tavsiyem bütün driverları kaldırıp internet bağlantısını keserek 5090 olan bir PC'de oyun oynamaya çalışman, o zaman sadece donanım değil yazılım kısmının da önemini anlarsın.

Nothing Phone (1) modeli, günümüz standartlarına uygun olarak 8-10 saat ekran süresi verebilmektedir.
Şu an android tarafında en iyi OS muhtemelen NothingOS olabilir hem sadelik hem de optimizasyon/verimlilik açısından. Çoğu global tech youtuber'i de aynı şeyi söylüyor zaten. Sıfır reklam, sıfır hesap açma gereksinimi, sıfır sözleşme onaylama, sıfır bloatware. Yağ gibi akan on numara bir arayüz var.

Ayrıca CMF Phone 1 normalde 200 dolardan çıkış yaptı yani 8000 TL'ye denk geliyor, o fiyata 120Hz OLED ekranlı ve temiz, reklamsız ve kasmayan arayüzü olan cihaz bulamazsın normalde. Tek eksiği NFC olmamasıydı bence. Türkiyede 19k'dan çıkaran distribütörün kendisi, telefon fiyatına göre acayip iyi aslında.

Aynı şekilde NP1 de 11.5k fiyatına satılıyor arada, o fiyata alüminyum/cam kasa, UFS 3.1, kablosuz+kablosuz ters şarj gibi özellikler bulman imkansız, ben 2.5 senedir NP1 kullanıyorum ve güncelleme desteği bitmese bir tane daha alırdım açıkçası o fiyata.

Genel olarak hiç nothing telefon eline almadığını düşünüyorum, kullanırken farkı belli oluyor. Kağıt üstü özelliklere bakıp gerçek hayatta farkını görmeyeceğin şeyler üstünden karşılaştırma yapmışsın. Oyun oynayacak adam gider ona yönelik telefon alır zaten, günlük kullanım daha çok ise Nothing ürünlerine bakılmalı kesinlikle. Bi karşılaştırma üzerinde Nothing'in UFS 2.2 olan bir telefonundaki dosya aktarım/sequential write hızı UFS 3.1 olan telefondan daha yüksekti diye hatırlıyorum, OS üstünde optimizasyona yönelik geliştirmeler fazlasıyla var ve kullanırken işlemcisi yeterince iyi değildir diye düşündüğün telefon amiral gemisi gibi akıyor. Özellikle dosya aktarım ve erişim hızlarında bunu farkettim ben.

Tamamen kağıt üstündeki şeylere bakıp anlamsız bir yazı bloğu yazmışsın, sana tavsiyem bütün driverları kaldırıp internet bağlantısını keserek 5090 olan bir PC'de oyun oynamaya çalışman, o zaman sadece donanım değil yazılım kısmının da önemini anlarsın.
Cihaz akmiyor. 2a icin yesil cizgi sorunu devam ediyor. Phone 1 dedigin telefon 4 saatten fazla SoT veremeyen bir cihaz. Mantigin yanlis. Beni TR fiyati ilgilendirir. Yurt disi fiyati degil. Kullanan bir suru magdur var. Cop markanin cop telefonlari ve cop kullanicilari. Phone (2a) Donanim haber konusuna gir bak ne yazmislar orada.

Cihaz akmiyor. 2a icin yesil cizgi sorunu devam ediyor. Phone 1 dedigin telefon 4 saatten fazla SoT veremeyen bir cihaz. Mantigin yanlis. Beni TR fiyati ilgilendirir. Yurt disi fiyati degil. Kullanan bir suru magdur var. Cop markanin cop telefonlari ve cop kullanicilari. Phone (2a) Donanim haber konusuna gir bak ne yazmislar orada.
Arkadaşım 2A kullanıyor yeşil çizgi yok, senin dediğin Hindistan üretimi olanların ilk partisindeki sorun, TR'ye o cihazlar gelmiyor zaten.

Öncelikle SoC değil SoT, aldığım değerler şu şekilde (4.5G, 120Hz, %50-60 parlaklık)

1756715989931.png

Donanım Haber teknoloji cahili dolu bir site, videolarını çeken ayrık dişli ve sponsor seven şahıs da aynı şekilde teknoloji konusunda bilgisiz. TR kanallarından gidip de burayı bulduysan içerik tüketecek, geçmiş olsun. Sen okuduğuna inanıyorsun ben de gözümle gördüğüme. Bu açıklama yeterli olmuştur sanırım, kendin çalıp oynamaya devam edebilirsin.

Arkadaşım 2A kullanıyor yeşil çizgi yok, senin dediğin Hindistan üretimi olanların ilk partisindeki sorun, TR'ye o cihazlar gelmiyor zaten.

Öncelikle SoC değil SoT, aldığım değerler şu şekilde (4.5G, 120Hz, %50-60 parlaklık)

Eki Görüntüle 2566786

Donanım Haber teknoloji cahili dolu bir site, videolarını çeken ayrık dişli ve sponsor seven şahıs da aynı şekilde teknoloji konusunda bilgisiz. TR kanallarından gidip de burayı bulduysan içerik tüketecek, geçmiş olsun. Sen okuduğuna inanıyorsun ben de gözümle gördüğüme. Bu açıklama yeterli olmuştur sanırım, kendin çalıp oynamaya devam edebilirsin.
Bu telefonun çöp olduğunu gerçeğini değiştirmiyor. Aynı fiyatta daha iyi telefonlar bulunuyor. Kendini avutmaya devam et böyle. Carl Pei ve ekibi en ufak eleştiride çıldırıyorlar. Müşteri memnuniyeti umurlarında değil. Phone 3 incelemesindeki video'da da gördük bunları. Nothing'in Tecno ve Infinix'den farkı yok. Fason marka. Kendini farklı olarak nitelendiren garibanların telefonu. Elindeki telefon 5 kuruş etmez ayrıca. Telefonculara gidip elimde Nothing var alır mısınız diye sor tekmeyi basacaklardır sana. Git bir dene bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı