Notlar nasıl yükseltilir?

bikankus

Femtopat
Daha fazla  
11. sınıfım, sayısalım. Notlarım çok düşük ve sadece sayısal derslerim böyle. Matematik ilk sınavı 15, ikinci sınavı 2. Kimya ilk sınavı 3, ikinci sınavı 18. Fizik ilk sınavı 5, ikinci sınavı 55. Biyoloji ilk sınavı 44, ikincisi daha açıklanmadı. Fizik ve biyolojiyi halledebileceğimi düşünüyorum ama kimya ve matematik çok düşük, yapamıyorum. Tecrübeli abilerimin desteğine ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
11. sınıfım, sayısalım. Notlarım çok düşük ve sadece sayısal derslerim böyle. Matematik ilk sınavı 15, ikinci sınavı 2. Kimya ilk sınavı 3, ikinci sınavı 18. Fizik ilk sınavı 5, ikinci sınavı 55. Biyoloji ilk sınavı 44, ikincisi daha açıklanmadı. Fizik ve biyolojiyi halledebileceğimi düşünüyorum ama kimya ve matematik çok düşük, yapamıyorum. Tecrübeli abilerimin desteğine ihtiyacım var.

Yapamıyorum diye bir şey yok, son günde olacak bir iş değil bu. Her gün derslerine odaklanacak, tekrar yapacaksın. YKS geliyor, hazır olacaksın. Matematik zor bir şey değil, gözünde büyütme. Okul sınavları kolay olur genelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenli ders tekrarı yaparak, soru çözerek ve kitap okuyarak. Bu dediklerim inşa basamakları. Temel olarak ilk yapman gerekenler ise ders kaçırmamak ve her derste düzenli defter tutmak. Derslerin zor olmadığını sadece yeteri kadar çalışmadığın için bu notları aldığını anlayarak yola devam etmen lazım. Özellikle seneye YKS sınavına gireceksin. Yaz bittikten 2 hafta sonra TYT başla. Yaz sonuna kadar hallet. Ondan sonra full TYT denemesi ve AYT olarak devam et.

Yapamıyorum diye bir şey yok, son günde olacak bir iş değil bu. Her gün derslerine odaklanacak, tekrar yapacaksın. YKS geliyor, hazır olacaksın. Matematik zor bir şey değil, gözünde büyütme. Okul sınavları kolay olur genelde.

Nasıl çalışmalıyım bizim matematikçi meymenetsiz anlatamıyor düzgün.

2026 yılında artık bu bir bahane değil. Öğretmenin gerçekten iyi bir öğretmen olmayabilir ama senin bilgiye erişebileceğin sınırsız kaynak var. Youtube’da bile onlarca ücretsiz konu anlatımı ve soru çözümü yapan kanallar var. Okulla paralel şekilde oralardan çalış.

Dostum elinde senaryo denen bir nimet bulunuyor ve MEB bu konuda çok sıkı. Senaryo'da ne yazıyor analiz edip çalışacaksın. Ha bu sağlıklı mı hayır sürdürülebilir değil ama günü kurtarırsın. Oturacaksın her gün işlediğiniz konuyu tekrar edip 1-2 test çözeceksin. Sınavlara çalışmaya 2 hafta önceden "NOT" çıkararak başlayacaksın. Öğrenimini kolaylaştıran bir şey vardır illa ki onu bulacaksın. Herkesin diğer zeka türünden ayıran bazı yeteneği bulunur. Örneğin ben bir şeyi dinlersem çok iyi öğrenirim.
Senin de illaki vardır. Bunu keşfedersen nasıl çalışabileceğini bulursun.

11. sınıfım, sayısalım. Notlarım çok düşük ve sadece sayısal derslerim böyle. Matematik ilk sınavı 15, ikinci sınavı 2. kimya ilk sınavı 3, ikinci sınavı 18. fizik ilk sınavı 5, ikinci sınavı 55. biyoloji ilk sınavı 44, ikincisi daha açıklanmadı. Fizik ve biyolojiyi halledebileceğimi düşünüyorum ama kimya ve matematik çok düşük, yapamıyorum. Tecrübeli abilerimin desteğine ihtiyacım var.

Bende 11. sınıfım emin ol sadece kurtaracak kadar çalış eğer başka bir alanla ilgileniyorsan.
MEB senaryoları + 20/30 dk videolarını izle zaten yaparsın sadece ders çalışmadan önce 10 dk hiçbir şey yapmadan otur

Ben şahsi olarak çok farklı hayallerim var bu sisteme göre çalışırsam hedeflerimi başaramam ama ilgilendiğim alan ve ekstra atılımlarla yani akademik başarı ile sosyal birbirini besleyecek bir ekosistem diyeyim mantıken böyle bir şey kurarsan uzun ömürlü olur.

Anı kalsın belki ileride istediğim projelerimi hayata geçirmiş hayatımı güzelleştirem ve yanımda olan kişi ile bu mesajı 10 yıl sonra okuyor olabilirim. Umarın ki başarabilmişimdir.
4 Ocak 2026 saat2.

Bu şekilde çalışabilirsin.
  1. Youtube dan bir tane kurs bul dinle notlarını al.(Eğer mezun değilsen okulda hocayı dinle ve not al)
  2. Sonra notlarını tekrar et. Nasıl tekrar edeceğin sana kalmış istersen okuyabilirsin istersen aynı notları farklı bir deftere geçirebilirsin.
    Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman çözümüne bak anla ve tekrar soruyu çöz. Bu şekilde tekrar ederken ki çözümüne bakarak çözdüğün soruların fotolarını çek.
  3. soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. O zaman ilk 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur farketmez) çözdür dinle ve notunu al. Bir süre sonra bu sorulara 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış. Baktın gelmiyor, o zaman çözüme bak anla ve tekrar bakmadan çözmeye çalış. Bu şekilde çözerken tıkandığın veya çözümüne bakarak çözdüğün soruların fotolarını çek.
  4. Kitapta kalan testleri kendi başına çözmeye çalış. Yapamadığın veya yanlış yaptığın soruları birisine çözdür. Yine biraz zaman geçtikten sonra kendi başına tekrar çözmeye çalış. Tabi tıkandığın yerde çözüme hemen bakma. Önce hatırlamaya çalış, gelmiyorsa çözüme bakarak çöz. Bu şekilde yapamadığın veya yanlış yaptığın sorularında fotolarını çek
  5. Bu şekilde çalışarak bir tane konuyu bitirdikten sonra, yeni konuya geçmeden önce, 2,3 ve 4. adımlarda çektiğin soruların fotolarından bir worde aktarıp çıkart veya tabletin varsa tablette pdf formatında o testi tekrar çözmeye çalış. Ama bu sefer hiç kimseden yardım alma. Buradaki soruları bir kaç kere tekrar tekrar çözmüştün zaten , tıkandığın yerde hatırlamaya çalış nasıl çözdüğünü ve kendini zorla. Oluşturduğun bu teste ehemmiyet ver çünkü konuyu öğrenme aşamasındaki yapamadığın yanlış yaptığın veya zorlandığın sorulardan oluşuyor. Bu soruları kolaylıkla yapabilir hale geldiğinde konuyu bitirmiş olacaksın.
  6. 5. adımda bittikten sonra yeni bir konuya geçebilirsin ve aynı adımları yapmalısın. Her bölüm için 5.adımdaki oluşturduğun testleri atma bunlardan konular bitince kendine mat denemeleri yapabilirsin. Bu sefer zamana bağlı çalışırsın ve bu şekilde gelişim sağlarsın.

Not1: İşin püf noktası "çok fazla tekrar etmekten ve hatırlamaktan" geçiyor.
Not2: Bir soruyu birisine çözdürdüğünde anladım diyip o biraz zaman geçtikten sonra tekrar kendi başına çözmez isen o soruyu sen çözmüş olmazsın. O soru bir gün karşına geldiğinde ya büyük ihtimalle ya yanlış yaparsın ya tıkanırsın ya da boş bırakırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı