Nova 5T - Mi Note 10 (GLOBAL) - Galaxy S10 (Garantisiz)

cas1925

Centipat
Yaklaşık 4 sene kadar Galaxy Note 5 kullandım ve anakart yandığı için yeni telefon almam gerek.

Benim için önemli olan en azından 2-3 sene idare edip güncelliğini yitirmemesi ve uzun pil ömrü.
Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama oynadığım zamanda beni üzmesin.
Kamera performansı da birinci önceliğim değil fakat fotoğraf konusunda da beni üzmesin istiyorum.

Nova 5T'ye YouTube'taki karşılaştırma testlerinden vs. sıcak baktım, ancak ısınma sorunu yüzünden iade edildiğini vs. okudum, bir de ekranı çok kaliteli değil diyorlar. AMOLED'le çok bir ayrım olur mu soluk mu kalıyor? Kaliteli bir IPS ekran benim için yeterli (arkadaşımda Redmi Note 7 var ekranını çok beğenmiştim.)
Mi Note 10'u ise global garantisiz olarak aynı paralara alabilirim ama o da garanti ve IMEI olayından korkutuyor.
Samsung Galaxy S10'u sıfır 3500 TL'ye garantisiz yurtdışı kayıtlı olarak buldum, işlemcisi exynos 9820 (Açıkçası Samsung'tan sıkıldım ama bu da seçeneklerim arasına dahil)

Bir telefona maximum vereceğim para 3500 TL'dir
Sizin tavsiyeniz nedir?

Malum tekno marketler kapalı olduğu için gidip deneyimleme şansım yok.
Özellikle bu cihazları kullanan arkadaşlarım yorum yaparsa sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil ömrü istiyorsan Mi Note 10 aralarından en iyisi.

Performans olarak S10 bu modeller arasından en iyisi.

Mi Note 10 modeli performans olarak bu iki cihazın çok gerisinde.

Kamera olarak S10 ve Mi Note 10 çok iyi. Birbirine yakın, S10 biraz daha iyi. Nova 5T kamera olarak bu iki cihazla yarışamaz.

Nova 5T modelindeki Kirin 980 modelinde thermal throotling sorunu var. Yine de tercih edilebilir bir model.

Ekran olarak aralarında en iyisi S10. Nova 5T IPS olması bir dezavantaj.

Mi Note 10 modeli donanım olarak bu iki cihaz seviyesinde olsaydı önerirdim ama değil. S10 modeli de batarya olarak seni memnun etmez.

5t'nin ısınma sorununun işlemci ve telefon kullanım ömrü açısından olumsuz olacağını düşünüyorum, Note 5 te benzer problemi yaşadım telefon ansızın fişi çekti.Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

Bir de merak ettiğim bir konu alüminyum materyele sahip bir kılıf kullanılsa ısınma olayına karşı daha etkili olmaz mı? Yoksa performans kaybı aynı değerlerde mi seyreder.

5tnin benim açımdan tek avantajı garantili olması gibi duruyor.

Benim için pil ömrü önemli en azından günü rahat çıkarmalı.
Yarin telefoncuya gidip s10 a bakıcam bir ihtimal işlemcisi snapdragon 855 olursa onu alıcam yoksa mi Note 10' u alabilirim.

Çok sorun olacağını sanmıyorum ama bu seviyedeki cihazların işlemci soğutmasının iyi olması gerekiyor. SD 855'li S10 bulacağını sanmıyorum, CPU performansı olarak Exynos 9820 daha güçlü bir işlemci, SD 855 daha az şarj harcıyor ama. 9820 modeli 8 NM, SD 855 7 NM üretim sürecine sahip, Samsung bu güç tüketimi dezavantajının önüne geçmek için Note 10 modellerinde Exynos 9825 kullandı, 9825, 9820 gibi 8 NM değil, 7 NM teknolojisiyle üretildi.

Batarya olarak Note 10, S10 modelinden daha iyi. S10 modelindeki işlemci daha fazla güç harcıyor ve ekran çözünürlüğü olarak S10 daha iyi, bununda eksi yönü de bataryaya etkisi.

S10 Lite ve Note 10 Lite modelleri de var. Bunlar batarya olarak iyi telefonlar. Ancak kamera olarak S10 serisi kadar iyi değiller. S10 Lite modelinde SD 855 var, Note 10 Lite modelinde ise 9810 var, S9 modellerinde kullanılan yonga seti ve arka kamera Note 10 Lite modelinde var. Note 10 Lite arka kamera olarak S10 Lite modelinden biraz daha iyi.

Baktığım s10 modeli yurtdışı cihazi snapdragon 855 varmis. Batarya açısından exynosdan daha iyi ama s10 da işlemci farketmeksizin genel olarak batarya yönünden zayıf bir cihaz sanki, günü çıkaramazmışım gibi geliyor. Daha önce kullandığım Note 5'te şarj aletine bağımlı telefon kullanmaktan usanmıştım.

S10e modelinden daha iyi batarya ömrü var, S10 modelinin. Batarya olarak çok kötü bir telefon değil. Lakin Note 5 modeline göre batarya farkını hissedersin. Bir orta seviye, orta üst seviye gibi cihazları gibi bu modelin bataryası iyi gitmiyor. Batarya olarak seni memnun edecek olanlar S10 Lite ve Note 10 Lite modelleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…