Nova APU Ryzen 5 5600G sistem alınır mı?

İkinci elde çok daha ucuza bulabilirsin. İstanbuldaysan yardımcı olabilirim.

Eğer sizin için sorun değilse ikinci elden parçaları tek tek alarak kendinize düzgün bir sistem toplayabilirsiniz. Geçen ağustos ayında ortalama 4300₺ ye RX 6500 XT ekran kartı ve Ryzen 5 2600 işlemci aldım. Bunları attığınız sistemin fiyatından çıkarınca geriye 8500₺ gibi bir fiyat kalıyor ve bu fiyata rahatlıkla diğer parçaları da toplayabileceğinizi düşünüyorum. Hem parçaları kendininiz seçeceğiniz için daha da içinize siner ve inanın bana kendi sistemini kendin toplamak çok zevkli bir şey, gerçi ben daha bu zevke ulaşamadım orası ayrı mesele.

Hocam cs2 de fps durumu nasıl ? RX6500XT öneriri misiniz ? 5600G'nin yanına takacağım.

Bütçe ne kadar.

Hocam cs2 de fps durumu nasıl ? RX6500XT öneriri misiniz ? 5600G'nin yanına takacağım.
Benim ana monitör çözünürlüğüm 1440x900. CS2'yi 1280x900 çözünürlüğünde, 4:3 oynuyorum. Rekabetçide; genelde 150-190 arası gidip geliyor. Nadiren 130,120'lere düştüğü oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Basit eğlence modunda ise kalabalığa bağlı olarak 100 dolaylarına ve altlarına düştüğü oluyordu. CS2 çıktığından beri optimizasyon sorunları yaşayan bir oyun. Belki benim yapmam gereken bazı ayarlarda vardır performansı arttırmak için ama şahsen oyunun performansından memnunum. Gayet akıcı bana göre. Grafik ayarlarını ek olarak ekliyorum.

RX 6500 XT ekran kartını önerir misin dersen, şahsen önermem hocam. 4GB VRAM'i günümüz nezdinde çok büyük bir eksi oluyor kart için. Bu sebeple tavsiyem AMD tarafında minimum; RX 6600-6600XT, RX 6650 XT gibi kartlar, Nvidia tarafında ise; RTX serisi 8GB VRAM e sahip kartlar olacaktır. Bu tercih daha geleceğe dönük olacaktır. Şahsen 4GB VRAM ile The Last Of Us oynarken keşke VRAM daha fazla olsaymış diye iç çekmiyor değilim. Ama The Last Of Us oyununda da performansı beni idare ediyor.

Dosya Ekleri

• Counter-Strike 2 11.09.2025 16_46_53.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…