Nova APU sistem alınır mı?

ssalman67

Hectopat
Bilişim Sınıfı 6-7 tane öğrenci bilgisayar almayı düşünüyoruz. En uygun bulduğum İncehesap'taki sistem.
5600G ve 8x2 3200 RAM var.
11.500 TL

Sistem hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Benim için en önemli kriter uzun vadeli olması. 1400 TL ekleyerek RAM'leri 2x16 yapsam bu sisteme gereksiz mi olur?

Sıfır almayı düşünüyoruz.100.000 TL gibi bir bütçe var. Sistem yetersizse 7 yerine 6 bilgisayar alıp bütçeyi arttırabiliriz.

Sıfır almayı düşünüyoruz.100.000 TL gibi bir bütçe var. Sistem yetersizse 7 yerine 6 bilgisayar alıp bütçeyi arttırabiliriz.

6 bilgisayar alınsa bile sonucun pek değişeceğini düşünmüyorum kişi başına 16.600TL düşüyor. O bütçede 0 olarak 5700XT sistem vardı diye hatırlıyorum. Bence 2. ele yönelmek daha doğru olur.

Sistemi ne için alıyorsunuz? Oyun için değilse daha kolay toplayabiliriz.

Bilişim sınıfına öğrenci bilgisayarı. Office programları, Kodlama programları, Canva eğitimi vs. için kullanılacak. Oyun işi yok kesinlikle.

Toptan 6-7 tane alacağınız için ikinci ele yönelip farklı 6-7 sistemle uğraşmak zor olur. Bu sistemden daha uygunu da yok. Bence alınabilir. Tek tek toplamaya çalıştım ama çok zor bu bütçede. Nova'yı alabilirsiniz. RAM'leri Patriot Viper Steel yapabilirsiniz biraz daha uygun olur.

Tek tek bende denedim 200-300 Tl farkediyor.
işlemciyi 8600g yapayım dedim ama bu seferde hem anakart değişiyor.Hemde Ramler DDR5 e çıkıyor.Fiyat 20.000 TL yi buluyor. Aradaki fiyat farkına değer mi bilemedim.

Tek tek bende denedim 200-300 Tl farkediyor.
işlemciyi 8600g yapayım dedim ama bu seferde hem anakart değişiyor.Hemde Ramler DDR5 e çıkıyor.Fiyat 20.000 TL yi buluyor. Aradaki fiyat farkına değer mi bilemedim.
Değmez. Oyun oynanacak olsa değerdi ama dediğiniz işler için 5600G yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…