NS 200 kayar LED sinyal hizli yanip sonuyor

kubicayir

Decapat
Daha fazla  
NS 200 motosiklete kayar LED sinyal taktım, kayarlar, hızlı hızlı yanıp sönüyor ve sol arka sinyal sürekli yanıyor. Biraz baktım, direnç bağlayın diyorlar. İnternetten alacağım, fakat bunların belli bir amperi, ölçüsü falan var mı? Çok anlamıyorum.

Evet hocam belirli bir ölçüsü vardır. Sana tavsiyem şehrindeki elektrikçilerin olduğu bir yere gidip onlara danışarak hareket etmen. Ya da önceden yakın ürünle işlem yapmış birisi bulup danışman.

Amperi falan olmaz. Direnç değeri ve Güç değeri olur. Eski usül (OBD Desteği olmayan) LED'ler direkt bağlandığı zaman hızlı yanıp sönüyorlar. Ucuz olması için o kartlara ilgili donanımları koymuyorlar sonuç da böyle oluyor. Bu sebeple harici direnç atarak LED'leri yavaşlatıyorlar. Taş direnç ya da Alüminyum direnç diye geçen yüksek güçlü dirençler var. Onları tercih etmen gerekiyor ama sana net direnç değeri söyleyemem. Deneyebileceğin bir yer bulsan iyi olur.

Bu direnci yük olarak kullanmak için direkt kısa devre ediyorsun. Yani LED'e girdiğin 12V ve GND kablolarının arasına bunu bağlıyorsun. Genelde 60 Ohm civarı dirençleri tercih ederler ama dediğim gibi sana net şunu al demiyorum. Bu direnç aralığını kullanırsan güç olarak 20W'lık falan bir direnç almanı öneririm. Daha düşük bir direnç tercih edersen daha yüksek güçlü alman gerekir çünkü güç, akımın karesiyle doğru orantılı. Yani sen gidip 60 Ohm 20W direnç dersen verirler, internette de bulabilirsin. Ama deneyebileceğin bir yerden almak daha mantıklı. Orada hemen güç verip deneyip olmazsa farklı bir değerle tekrar denemen mümkün olur.

Vallahi reis nereye sorsam bulamadim. Internette var fakat dediginiz gibi yok 20W yok 50W. Ben bu sinyallerin kac v oldugunu nereden anlayabilirim? Arkasinda falan yaziyor mu? Ya da kutusunda yaziyor mu kutulari duruyor.

Dosya Ekleri

• IMG_0098.jpeg
    121,5 KB · Görüntüleme: 6
V: Volt
W: Watt
A: Amper
W = VA
Yani kavramlar farklı. Şimdi 20W direnç yoksa 50W alacaksınız demektir, yapacak bir şey yok. Ara değerler Türkiye'de olmayabiliyor. Voltaj zaten 12V standart araç voltajı. Dolayısıyla senin ekstra bir şey bilmene gerek yok. Emin olamıyorsan elektrikçiye gidip abi durum bu diyeceksin. 60 Ohm 20W üstü bir direnç önerdiler diyeceksin. O da sana yardımcı olacak. Watt'a çok takılma 20 yoktur 30 vardır, 50 vardır birini al. 20'den yukarıda olduğu sürece sıkıntı olmaz. Ama W arttıkça direncin boyu da artar haberin olsun. Gittiğin elektrikçinin daha önce böyle bir tecrübesi olduysa sana direkt "abi bunu tak uğraşma" diye bir ürün de verebilir.

Bu urunu alsam is gorur yani değil mi?

Bir de bu var 21W.

Bunlar CAN Bus'lı araçlar için. Motosikletlerin farlarında ve sinyal lambalarında CAN Bus birimi yok. Yine de işini görebilir ama bilmiyorum direnç değeri 6 Ohm yazılmış.

Bunlar can Bus'lı araçlar için. Motosikletlerin farlarında ve sinyal lambalarında can bus birimi yok. Yine de işini görebilir ama bilmiyorum direnç değeri 6 ohm yazılmış.

Anladim degerli bilgilerin icin teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…