Çözüldü NTFS Formatlı USB Bellekle UEFI Kurulum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sorun orası değil kardeş. Sorun UEFI'nin NTFS ile formatlanamaması. Ben yabancı forumda okudum adam UEFI'nin NTFS ve Exfat desteği yok demiş. Bu forumda da bazı kişiler yeri geldiğinde FAT32 ile format atma önerisinde bulunuyor. Bende aynı sorunu yaşadım. NTFS'den boot olmayan flash (Windows 7 Usb Tool ile hazırlıyorum onu) FAT32 ile yapınca boot oluyor. Recep kardeş de NTFS ile olduğunu söylüyor. Benim FAT32 sevdam yok. Ama olmuyor işte.

32 bit isteyen UEFI olarak yükleyemiyecek yani. Bunu mu demek istedin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam o zaman şimdi bende çözdüm olayı. Bizim biosun boot menülerinde flash belleğin hem UEFI hemde normal olanı çıkmıyor. Ama Recep beyin videoda çıkıyor. Kayış orada kopuyormuş. Bu Acer'ın biosu zaten .. neyse

Eğer ikisi de çıkmıyorsa, BIOS modunuz ya sadece Legacydir yada sadece UEFI. Bunun her ikisinin aktif olduğu bir seçenekte mevcut oluyor anakartlarda.

Benim yaptığım hata bilgisayarda bir ssd birde hdd vardı ama birincil olarak ssdye zaten Windows kuruluydu. İkincil olarak hddye kurmaya çalıştığım için kurulumu uefi değilde normal olarak yapıyordu. Sonra ssdideki windowsu silip oaraya kurulum yapınca olay çözüldü. Recep beyin sayesindede uefi olarak ntfs formatında usbye boot ettim sorun çözüldü

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevindim. Gerek yok böyle uzun uğraşlara hocam. Enpedi'de bir makale yazmış nonpasaran, Alman V2 roketinin fırlatma mekanizmasından daha karışık. Bunlara gerek yok abi. Tecrübe ilse sabit.

Bilene herşey kolay, bilmeyen ise araştırarak öğrenebiliyor. Önemli olan rehberin güzel hazırlanmış olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…