Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Wlan ayarının kapatılması Wifi'nin çalışmamasına neden olabiliyor.
Store ve Xbox bileşenlerinin nasıl kaldırılacağı konu içinde var:1 - Bileşenler Bölümünden.
Tamamen kaldırmak için;
NTLite > Bileşenler > Windows Apps > Uygulamalar
NTLite > Bileşenler > Windows Apps > Sistem Uygulamaları
bölümünden tüm kutucukları boş bırakacaksınız.

Mağazayı silmeyecekseniz bunları silmeyin diye uyarı bıraktım. Yani sileceksen hepsini kaldır

Peki uyumluluktaki WLAN ayarı dışında, rehberde yer alan ve Wifi'yi etkileyen başka bir ayar var mı hocam ? Kusura bakmayın bu arada sıkboğaz ediyor gibi oluyorum sorularla ama aktif olarak kullandığım birkaç wireless cihaz var, en önemlisi de mouse olunca bir de

Uyumluluktaki WLAN etkilemez. O kısımda yapacağınız değişiklik ile Wlan ile ilgili bazı ayarları değiştirme yetkisi alırsınız. Wlan ilgili sorun yaratacak ayarlar "Hizmetler" bölümünde yer alıyor.
Kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz hiç sorun yok. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

@OgnitorenKs ustam nasılsın ben güncellemelerle ilgili konu buldum yardımcı olur musun okudum ama anlayamadım bir türlü. Konu linkini gönderiyorum.
Mesela bir WinRAR'la tek bir exe dosyası yani SFX oluşturucaksın diyelim ve bu SFX dosyası kendisini %temp% klasörüne çıkartıcak diyelim (daha sonra Windows kendisi bu klasörü temizliyor diye).

Klasör adı updates olsun. BAT dosyasının adıda updates.bat olsun diyelim.

Ön bilgilendirmeden sonra başlıyoruz;

1 masaüstünde bir klasör yarat ve klasörün içerisine Windows Update'lerini koy.

2 o yarattığın updates klasörünün içerisinde bir BAT dosyası yarat adı mesela "Updates.bat" olsun.

3 bu BAT dosyası içerisine şuna benzer kodlar yazıcaksın Windows Update'leri yüklemek için cab ve MSÜ'larla yüklendiğinden 2'si içinde yardımcı olayım.

Öncelikle cab sonrada MSÜ için kodları yazıyorum (SFX arşiv oluşturup BAT dosyasını açtırdığımızda DISM komutunun X64 ve X86 için ayrı ayrı belirtilmesi gerek yoksa DISM çalışmaz cablar yüklenmez. Bunu herkes bilmez... Sana sorun yaşama diye açık açık tek tek yazıyorum)

@Echo off.

Cab guncellemeleri.

If exıst "%programfıles(X86)%" (goto 64 Bit) else (goto 32 Bit)

64 Bit.

c:\Windows\Sysnative\Dism.exe /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Guncelleme1.cab"

c:\Windows\Sysnative\Dism.exe /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Guncelleme2.cab"

32 Bit.

DISM /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Guncelleme1.cab"

DISM /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Guncelleme2.cab"

MSÜ guncellemeleri (silent kodlarını vs DISM ve wusa için kontrol et ve bulup eklemeni öneririm yoksa restart atabilir kurulum sırasında.)

wusa.exe "%temp%\Updates\Guncelleme1.msu"

wusa.exe "%temp%\Updates\Guncelleme1.msu"

Temp klasorunu temizle.

Del /f /q "%temp%\updates" >nul 2>&1
@Rd /s /q "%temp%\updates"

Exit.

4 bu örnek bir BAT dosyası oldu Updates.bat dosyası yani. Sen içini düzeltirsin. Şimdi.

5 klasöre sağ tıklayıp WinRAR ile arşiv oluştur diyorsun. Sağ listeden SFX arşivi oluştura tik atıyorsun.

Sonra gelişmiş > SFX seçenekleri ne tıklıyorsun.

6

Çıkartılacak yol sekmesine %temp% yaz.

Kurulum sekmesinde>program kurulumundaki>çıkarttıkdan sonra çalıştır kısmına %temp%\Updates\Updates.bat yazıcaksın.

Modlar kısmına tümünü gizleye basarsan WinRAR'ın klasörü Temp'e çıkartırkenki ilerleyişini gizleyebilirsin.

Gelişmişte yönetimsel erişim isteye basabilirsin. Yönetici olarak çalıştır(eğer dos ekranı sürekli açılıp kapanırsa bunun tikini kaldır veya UAC kapat)

Güncelleme kısmında tüm dosyaların üzerine yazı seç diğeri aynı kalsın.

Metin ve simgeden simge ekleyebilirsin.
Konuyu anlayamadım ustam isoyada kaydedilir mi acaba?

Lisansa istediğini yazabilirsin.

Modülü elleme.

Tamam de dosyayı yaratsın.
@OgnitorenKs ustam nasıl yapacağım rehber hazırlasan.
Mesela.

@Echo off.

Setlocal.
For /f "tokens = 4-5 delims=. " %%i in ('ver') do set versıon=%%i.%%j

Versions.
İf "%version%" == "10.0" goto Windows 10.
İf "%version%" == "6.3" goto Win8.1
İf "%version%" == "6.2" goto Win8.
İf "%version%" == "6.1" goto Windows 7
İf "%version%" == "6.0" goto winvista.
Endlocal.

Windows 10.

64 Bit.

c:\Windows\Sysnative\Dism.exe /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win10\Guncelleme1.cab"

c:\Windows\Sysnative\Dism.exe /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win10\Guncelleme2.cab"

32 Bit.

DISM /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win10\Guncelleme1.cab"

DISM /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win10\Guncelleme2.cab"

Win8.1

64 Bit.

c:\Windows\Sysnative\Dism.exe /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win8.1\Guncelleme1.cab"

c:\Windows\Sysnative\Dism.exe /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win8.1\Guncelleme2.cab"

32 Bit.

DISM /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win8.1\Guncelleme1.cab"

DISM /norestart /online /add-package /packagepath:"%temp%\Updates\Win8.1\Guncelleme2.cab"

Temp klasorunu temizle.

Del /f /q "%temp%\updates" >nul 2>&1
@Rd /s /q "%temp%\updates"

Exit.
Detaylı anlatsan.
@OgnitorenKs usta burada mısın konuyu detaylı anlatsan.

Son düzenleme:
Anlattığı şey güncelleme dosyalarını belli bir konuma çıkartıp kurulum yaptırma üzerine niye böyle zahmetli bir şey ile uğraşıyorsunuz anlamıyorum. Güncellemeleri entegre etmek için video hazırladığımda .bat dosyası paylaştım. Oradan yükleyebilirsiniz. Bana yapmak istediğiniz şeyi anlatın yardımcı olayım.
Anlatımı yapan arkadaş adım adım anlatmış zaten.

@OgnitorenKs ustam ben bunu yapmak istiyorum bu seferlik detaylı anlatsan rica etsem olsun benim zamanım var çünkü o yüzden konuma nasıl çıkartacağım rehber hazırlasanız. Windows 10 21H1 Pro X64 bit güncelleme için.
@OgnitorenKs ustam ya.
@OgnitorenKs ustam ya bu seferlik detaylı anlatsan.

Son düzenleme:
Maalesef yardımcı olamam kocaman metni alıp derleyip anlamanız için adım adım anlatamam. Zaten bu işi çok basit hale getirecek bir .bat dosyası hazırlamışken, böyle bir şey yapmam.
Yazıyı yazan kişi size temel noktaları vermiş. Siz güncelleme isimlerini yazıp gerekli düzenlemeleri yapacaksınız. Bence gereksiz iş. Yapmak istiyorsanız da uğraşmanız gerekiyor. Bu konuda size yardımcı olamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…