Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Zahmet olmazsa rehberde gösterdiğiniz hizmetlerden hangilerinin etkilediğini daha doğrusu hangilerine dokunmaman gerektiğini belirtebilir misiniz ? Çok memnun olurum hocam.

@OgnitorenKs ustam bu seferlik detaylı anlatsan ustam kimse bana yardımcı olmuyor.
Sana yardımcı olmak için video hazırladım. Bat dosyasını paylaştım. Herşeyi bir kaç kopyala yapıştıra getirdim. Gereksiz ve uzun bir iş için benden uğraşmamı istiyorsanız yardımcı olamam. Ben de bu işleri doğarken öğrenmedim. İki satırlık kod için günlerce uğraştım. Bir şeyler yapın, bir noktaya getirin size yardımcı olayım.
Güncellemeleri yüklemek istiyorsanız hazırladığım videoya bakın altında indirme linki mevcut. Tıklayın, indirin güncelleştirmeleri yükleyin.
Zahmet olmazsa rehberde gösterdiğiniz hizmetlerden hangilerinin etkilediğini daha doğrusu hangilerine dokunmaman gerektiğini belirtebilir misiniz ? Çok memnun olurum hocam.
Wifi hizmetleri ile ilgili ayarlar;
  • ConsentUx
  • Internet Bağlantısı Paylaşımı (ICS)
  • Natural Kimlik Doğrulaması
  • Wifi Direct Hizmetler Bağlantı Yöneticisi Hizmeti
  • Windows Mobil Etkin Nokta Hizmeti
Bu ayarları ve Bluetooth cihaz kullanıyorsanız, Bluetooth yazan ayarları kapatmamaya özen gösterin. Bir kaç ayar daha var aklıma gelmeyen. Hizmetler bölümünde yapacağınız ayarlamalar da dikkat edin. PC sağlıklı çalışmayabilir. Mesela "Pano hizmetlerini" kapatırsanız. Mail kutusu, ayarlar, markete bağlı uygulamalardan kopyalama yapamazsınız.
O bölümde çok ayar olduğu için tam bir liste veremiyorum. Paylaştığım ayarlara bakın ve bilmediğiniz bir ayar var ise kapatmadan önce iyice araştırın.

Son düzenleme:
Yapmaya üşeniyorum Yapması ne kadar sürüyor acaba?

Yapmaya üşeniyorum Yapması ne kadar sürüyor acaba?
Açma kapama işlemlerini saymazsak ve ayarları hızlıca yaparsanız 20-30 DK içinde hallederseniz. Geri kalan işlemler otomatik yapılıyor.
@OgnitorenKs ustam ya beni kırmazsan bu seferlik yapsan olur mu beni kırma sana dua ederim çok @Echo DISM komutları yapmak istiyorum konudaki gibi.
Şimdi bak sen Windows 10 21H1 x64 versiyon için güncelleme yükleyeceksin. NTLite ile düzenleme yapıp üstüne bu güncellemeleri kurulum sonrası yükletirseniz, hiç düzenlemeyin çünkü sildiğiniz çoğu şey geri gelecektir. Zaten kurulum sonrası Windows Update güncelleme işlemini yapıyor. Sizin yaptığınız yöntem ile WİM veya ESD dosya boyutu gereksiz yere arttırıyor. Bu şekilde güncelleme yükletirseniz yaptığınız düzenlemeden verim alamazsınız.

İlle de ben böyle yapacam diyorsan;
  1. NTLite > Kaynaklar > Çalıştığınız Windows sürümüne sağ tıklayın > Bağlama dizinini keşfet bölümüne tıklayın > Açılan pencerede update isminde klasör oluşturun bütün güncelleme dosyalarını dosyalarını update klasörünün içine atın.
  2. NTLite > Kaynaklar > Çalıştığınız Windows sürümüne sağ tıklayın > Bağlama dizinini keşfet bölümüne tıklayın > Açılan pencereye bu bat dosyasını atın ve klasör penceresini sağ üst köşede yer alan X butonuna basarak kapatın.
  3. NTLite > Kayıt Defteri > bölümüne bu reg dosyasını atın.
  4. NTLite > Uygula bölümünden işlemleri tamamlayın. Artık güncelleştirmeler Windows kurulumu bittikten sonra masaüstü ekranı geldiğinde otomatik olarak yükleyecek. Açılan komut penceresi kapanana kadar siz müdahale etmeyin.

Herşeyi hazırladım önüne bıraktım. Attığın rehber çok zahmetli olduğu için kodları kendim hazırladım. Zahmetsiz bir şekilde istediğini yükle. Klasör penceresine kadar nasıl kapatılır anlattım. Video atmam, şimdiden söyleyeyim.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam, hizmetlere hiç ellemeyip kurulumdan sonra elle tek tek durdurarak deneyeceğim. Daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Teşekkürler tekrar çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…