Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Hocam .msu ve .cab dosyaları Winrar ile açılabiliyor. Uzantısına dikkat ediniz.
1 TB 5400RPM HDD kullanıyorum yine de geçeyim mi? Bir de önerdiğiniz programların rehberi var mı?
Herhangi bir sıkıntı olmaz. Superfetch, Windows Search kapatılırsa rahat bir şekilde kullanım sağlarsınız. Konu içinde hepsi var. Ayrıca videoya da bakabilirsiniz. Takıldığınız nokta olursa sorabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Windows 10 Pro için hazırladığınız ISO varsa direk onu da kurabilirim yoksa orjinaılını indirebilirim.

Wallpaper nasıl değiştirebiliriz? Bir de Windows 11 isosunda bileşenlerde hepsi tiksiz geliyor tıklanmıyorda.

Her şey yapıldı mı bu ISO'ya acaba? Mağaza,hizmetler vs.
Mağaza uygulamalarının çoğu kaldırıldı. Tamamen kaldırmak isterseniz. Aşağıdaki kodu uygulayın.
[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]powershell -command "Get-AppXPackage | Remove-AppxPackage"
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ClipSVC" /v "start" /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AppXSvc" /v "start" /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\camsvc" /v "start" /t REG_DWORD /d 4 /f
net stop "StorSvc"
sc config "StorSvc" start= disabled
net stop "ClipSVC"[/CODE]

Windows 10 Pro için hazırladığınız ISO varsa direk onu da kurabilirim yoksa orjinaılını indirebilirim.
Bir tane var dün hazırladım. Windows 10 Pro 21H1 x64 OgnitorenKs. Kurulumdan sonra komut ekranı açılacak performans ayarlarını yapıp sonra C++ 2005-19 ve bazı gerekli uygulamaları indirip, kurup, silip komut ekranını otomatik kapatacak.

Wallpaper nasıl değiştirebiliriz? Bir de Windows 11 isosunda bileşenlerde hepsi tiksiz geliyor tıklanmıyorda.
Windows 11 sistemiyle şu an için herhangi bir deneme gerçekleştirmedim. NTLite programının beta versiyonunu indirip deneyin.

Görsel değiştirmek için;
  1. NTLite ile Windows.iso dosyasını bağladıktan sonra,
  2. Kaynak bölümünden işlem yaptığınız Windows sürümünü seçip üzerine sağ tıklayın "Bağlama dizinini keşfedin" tıklayın. Uyarı verecektir, tamam deyip ilerleyin.
  3. Açılan pencereden;
Windows > Web > Wallpaper > Windows > img0.jpg dosyasını değiştirin.
Windows > Web > 4K > Wallpaper > Windows bölümünden özel çözünürlükler içinde ayarlamalar yapabilirsiniz.
  • img0_1024x768.jpg
  • img0_1366x768.jpg
Bu bölüm için iki görseli değiştirmeniz yeterli olacaktır.
EDİT: Değişim yaptığınız görsellerin ismini değiştirmeyi unutmayın. İmg0.jpg değiştirirseniz farklı bir isim veya uzantılı görsel koymayın.

Son düzenleme:

Öncellikle teşekkürler orijinal ISO ile ne gibi farkları var? Sonradan mağaza ekleniyor mu? Bir de güncelleştirmeleri kapatmalı mıyım stabil kalması için.

Öncellikle teşekkürler orijinal ISO ile ne gibi farkları var? Sonradan mağaza ekleniyor mu? Bir de güncelleştirmeleri kapatmalı mıyım stabil kalması için.
Mağazayı silmedim hocam sadece belli uygulamalarını sildim. Güncelleştirmeler açık kalsın. Yeni bir Windows sürümüne geçerken update yoluyla değil. Sıfırdan konuda anlattığım gibi işlemleri yapıp düzenledikten sonra yükleyin. Sorunsuz kullanırsınız. Güncellemlerden sonra aşağıdaki kodu CMD yapıştırıp çalıştırın. Defender geri yüklenmez ancak yine de silinme komutu bıraktım. O bölümlerde defender yüklü olmadığı için kırmızı yazılar görebilirsiniz. Herhangi bir sorun yok.
Zaten bu konunun çok basit bir halini daha hazırlayacam. Konuda yazdığım bölümlerin büyük bir kısmıyla uğraşmayacaksınız.
[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]echo Defender kaldırılıyor...
Dism /Online /Disable-Feature /FeatureName:Windows-Defender /Remove /NoRestart /quiet

echo Windows/System32 içinde SmartScreen ve Defender kalıntıları etkisiz hale getiriliyor...

"C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Unlocker\IObitUnlocker.exe" /Delete "%windir%\System32\CompatTelRunner.exe"
"C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Unlocker\IObitUnlocker.exe" /Delete "%windir%\System32\securityhealthhost.exe"
"C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Unlocker\IObitUnlocker.exe" /Delete "%windir%\System32\securityhealthservice.exe"
"C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Unlocker\IObitUnlocker.exe" /Delete "%windir%\System32\securityhealthsystray.exe"
"C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Unlocker\IObitUnlocker.exe" /Delete "%windir%\System32\SgrmBroker.exe"
"C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Unlocker\IObitUnlocker.exe" /Delete "%windir%\System32\smartscreen.exe"

echo Hizmetler bölümünden SmartScreen, Defender servisleri kapatılıyor...

net stop "DiagTrack"
sc config "DiagTrack" start=disabled

net stop "Sysmain"
sc config "Sysmain" start=disabled

net stop "WalletService"
sc config "WalletService" start=disabled

net stop "Sense"
sc config "Sense" start=disabled

net stop "WinDefend"
sc config "WinDefend" start=disabled

net stop "SecurityHealthService"
sc config "SecurityHealthService" start=disabled

net stop "Wsearch"
sc config "Wsearch" start=disabled

net stop "PeerDistSvc"
sc config "PeerDistSvc" start=disabled

net stop "wscsvc"
sc config "wscsvc" start=disabled

net stop "diagnosticshub.standardcollector.service"
sc config diagnosticshub.standardcollector.service start= disabled

net stop "dmwappushservice"
sc config dmwappushservice start= disabled

echo Regedit üzerinden Defender, SmartScreen, Security kapatılıyor...
REG ADD "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "EnableWebContentEvaluation" /t REG_DWORD /d 0 /f
REG ADD "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "ContentEvaluation" /t REG_DWORD /d 0 /f
REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" /v "SmartScreenEnabled" /t REG_SZ /d "Off" /f
REG ADD "HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\PhishingFilter" /v "EnabledV9" /t REG_DWORD /d 0 /f
REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\DiagTrack" /v "Start" /t REG_DWORD /d 4 /f
REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection" /v "AllowTelemetry" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\DataCollection" /v AllowTelemetry /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\DiagTrack" /v "Start" /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments" /v "ScanWithAntiVirus" /t REG_DWORD /d 3 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments" /v "SaveZoneInformation" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\Real-Time Protection" /v "DisableRealtimeMonitoring" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender" /v "DisableAntiSpyware" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SecurityHealthService" /v "Start" /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinDefend" /v "Start" /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MRT" /v "DontOfferThroughWUAU" /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v "PromptOnSecureDesktop" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v "EnableLUA" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v "ConsentPromptBehaviorAdmin" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting" /v DontSendAdditionalData /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\EnhancedStorageDevices" /v TCGSecurityActivationDisabled /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WMI\AutoLogger\AutoLogger-Diagtrack-Listener" /v "Start" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\PeerDist\CooperativeCaching" /v "Enable" /t REG_DWORD /d 0 /f

echo Regedit üzerinden Güncelleştirmeler manuel yapılıyor...
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU" /v "NoAutoUpdate" /f
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU" /v "ScheduledInstallDay" /f
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU" /v "ScheduledInstallTime" /f
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU" /v "RescheduleWaitTime" /f
Reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU" /v "AUOptions" /t REG_DWORD /d "2" /f

echo Görev zamanlayıcısında Defender kapatılıyor...
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Cache Maintenance" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Cleanup" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Scheduled Scan" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Verification" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\Scheduled Start" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\Maps\MapsToastTask" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\Maps\MapsUpdateTask" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\DiskDiagnostic\Microsoft-Windows-DiskDiagnosticDataCollector" /f
schtasks /delete /TN "\Microsoft\Windows\HelloFace\FODCleanupTask" /f
schtasks /change /TN "\Microsoft\Windows\SystemRestore\SR" /DISABLE
schtasks /change /TN "\Microsoft\Windows\Speech\SpeechModelDownloadTask" /DISABLE

echo Güncelleme sonrası yüklenen gereksiz uygulamalar siliniyor...
Powershell -Command "& { Get-AppxProvisionedPackage -Online | Where-Object { -Not (Select-String -SimpleMatch -Quiet -InputObject $_.PackageName -Pattern (@('*Microsoft.VP9VideoExtensions*', '*Microsoft.WebMediaExtensions_1.0.20875.0_x64__8wekyb3d8bbwe*', '*Microsoft.WebpImageExtension*', '*Microsoft.Windows.ParentalControls*', '*Microsoft.HEIFImageExtension*', '*Microsoft.Win32WebViewHost*', '*c5e2524a-ea46-4f67-841f-6a9465d9d515*', '*Microsoft.Windows.NarratorQuickStart*', '*Microsoft.Windows.PeopleExperienceHost*', '*Microsoft.Windows.SecHealthUI*')) | Sort-Object | Get-Unique) } | Remove-AppxProvisionedPackage -Online }"[/CODE]

Bu sürümde boşta RAM kullanımı ne kadar ve işlemlerde kaç adet işlem var bunlarda benim için biraz önemli şu an 1809 LTSC kullanıyorum memnunum ama güncel olmadığım için biraz endişeliyim.

Bu sürümde boşta RAM kullanımı ne kadar ve işlemlerde kaç adet işlem var bunlarda benim için biraz önemli şu an 1809 LTSC kullanıyorum memnunum ama güncel olmadığım için biraz endişeliyim.
İlk kurulumdan sonra Ram kullanımı PC durumuna göre 900MB ile 1.1 GB arasında gidip geliyor. Hizmetlerde 30-40 arası gereksiz servisi durdurdum. Geri kalan servisler Windows içinde çıkarılınca problem yaratan servisler. Ram kullanımı problem oluyorsa MemReduct ve Intelligent Stanby List Cleaner programını kullanabilirsiniz.​

Buradaki işlemler ne kadar olur tahmini bura önemli biraz benim içinde ve ben normalde Windows 10 Home Single Language kullanıyordum FPS dropları ve bilgisayarım yavaş açılıyor diye 1809 LTSC'ye geçtim memnunum 20 sanıyede masaüstü geliyor FPS düşmesi'u yemiyorum acaba sizin hazırladığınız Windows 10 21H1 Pro da durumlar nasıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…