Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Dostlar, son bir işlem kaldı. 3. deneyişim ve 1 keresinde çöktü falan, neyse orayalara girmeyelim.
Ben Opera GX'i ekleme çalıştım Ussf'ye fakat hata verdi peid olduğu için. Ne yapmam gerek?
Masaüstündeki kısayola tıkladım, aynı hata; dosya konumundaki Launcher'ı seçtim, gene aynı hata.

Son düzenleyen: Moderatör:
@OgnitorenKs ustam ya, güncellemeler kurulumdan sonra otomatik kurulmuyor. Kimse yardımcı olmuyor. Herkese sordum, net cevap alamadım. Moralim bozuldu benim.
@OgnitorenKs ben böyle istiyorum kurulumdan sonra otomatik kurması için, hiç elle uğraşmaya gerek kalmaz yani.

@OgnitorenKs hocam aslında bu diyeceğim şeyi, Valorant'ta Van 1067 hatası ilk çıktığında diyecektim ama unuttum.

Şimdi belirtmek gerekirse, Valorant oynayan arkadaşlar varsa Windows Defender'ı tamamen kaldırmayın Valorant'ta Vanguard çalışması için.

"Denetim akış koruması, cfg" ayarının açık olması lazım ve açık olmazsa Vanguard çalışmaz, hata alırsınız.

Exploit Protection'da denetim akış koruması dışında her şeyi kapatın ve bu videodaki gibi gerçek zamanlı korumayı vs. kapatın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle yaparsanız hem Valorant oynayabilirsiniz, hem de default Defender'a göre daha performanslı olur. Tabii yine sizin terchiniz, Valorant oynamıyorsanız, yapmanıza gerek yok. Oynuyorsanız, yapmanız gerek.

Ve attığım linkteki gibi ya da exploit protection kısmında "Denetim akış koruması cfg" dışında ayarları kapamamızın sebebi, Defender'ı Valorant oynatabilecek ama en hafif olacak şekilde yapmak. Çünkü sadece 1 ayar (denetim akış koruma ayarı), istiyor ve onun dışında etkilemiyor.

Ayrıca hizmetlerde, "güvenlik merkezi" ayarını yine kapatabilirsiniz, o da etkilemiyor. (konu ile alakasız ama isterseniz, orijinal Windows'da da regedit üzerinden kapayabilirsiniz bu hizmeti.)

Windows 10 Defender bildirim kapatma bu linkteki rehber ile de yine gpedit üzerinden Defender bildirimleri kapatın. Bildirim gelir. Alt+Tab attırır
"Grup ilkesi aracılığıyla Windows Defender bildirimlerini devre dışı bırakma" kısmında, gpedit'ten kapamayı gösteriyor.

Hocam yarın detaylı bir inceleme yapıp öyle yazayım. Şöyle hızlıca bir baktım. Valorant'ın Defender zorunluluğu olduğunu bilmiyordum. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Toolbax içine ekleyebilirim.

Şöyle bir göz gezdirdim. Sanal makinaya kurulum yaptırıp. Windows üzerinde düzenleme yaptıktan sonra Sysprep yöntemiyle imaj almayı anlatıyor. Sysprep temel mantığını anlatmıştım. Yine ve son kez anlatıyorum.

SYSPREP NASIL YAPILIR?
  1. İmaj düzenlemek istiyorsan VHD ile multiboot sistem kurarsınız. Detay için bakınız.
  2. Kurulumdan sonra mevcut kullanıcı silinir.
    • net user %username% /delete
  3. Admin hesabı aktif edilir.
    • net user Administrator /active:yes
  4. Bilgisayara reset atılır.
  5. Admin hesabı üzerinden yapacağınız bütün işlemleri yapın.
  6. İmaj alma işlemine geçtiğiniz de adminhesabını pasif yapın.
    • net user Administrator /active:no
  7. Windows + R tuşlarına basın açılan ekrana sysprep yazın. Açılan pencereden sysprep.exe çalıştırın ve ayarı aşağıdaki gibi yapın ve Tamam'a basın.
  8. Bilgisayar kapandıktan sonra yeniden açın. İmajı yedek alacağınız Windows bölümüne gidin. Multiboot konusunda yazılan komutlar ile VHD diski görünür yapın ve istediğiniz bir program ile sistem imajını alın.

@OgnitorenKs ustam bu VHD Disk MultiBoot Windows 10'u nasıl çalıştırabiliriz? Windows 11 istemedim ama.

@OgnitorenKs ustam ya, anlayamadım burayı.
  1. Bilgisayar kapandıktan sonra yeniden açın. İmajı yedek alacağınız Windows bölümüne gidin. MultiBoot konusunda yazılan komutlar ile VHD Diski görünür yapın ve istediğiniz bir program ile sistem imajını alın.
@OgnitorenKs DISM++ ile imaj alamıyorum. Hata veriyor. Nasıl yapacağım detaylı bahsetsen?

Windows 11 odaklanmayın. Komutlar tüm sürümlerde çalışır.
VHD disk oluşturup içine sysprep uygulayacağınız sistemi kurduktan sonra sistem açılışında giriş yapmak istediğiniz işletim sistemini sorar. O bölümde sysprep uyguladığınız bölümü seçmeyecekseniz diğer sisteminizi seçip. VHD multiboot konusundaki komutları uygulayarak VHD diski görünür yapacaksınız.

Anlaşılmayacak bir şey yok.

VHD işlemi karışık geliyorsa. VHD olayına bulaşmadan bilgisayara normal format atarsınız. İşlemler bitince Syprep yapar ardından USB'ye Live işletim sistemi kurarak sistem imajını alabilirsiniz.​

İki bilgisayar varsa elinizde birine kurup sysprep işlemi yapar HDD'yi yedek alacağınız sisteme takarak yedek alırsınız.​

Nasıl yapmak istediğiniz size kalmış. Ben VHD disk ile multiboot yapıp kullanıyorum.
Yapması zor değil.​
@OgnitorenKs ustam DISM++ imaj alamıyorum hata veriyor nasıl yapacağım detaylı bahsetsen.
Korsan uygulama yüklemeyin. Dism++ kendi antivirüs uygulaması vardır. Virüs bulaştığını tespit ederse yedek alamazsınız. Bende bunu bu soruyu ilk sorduğunuz da yaptığım araştırma sonucunda öğrenmiştim. Yine aynı soruyu soruyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…