Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Şu an konuyuları yenilemem biraz zor. İlerleyen zamanlarda Windows 10-11 için yeni rehberler hazırlayabilirim. Menü içinde yeni eklemeler yapıldı doğrudur. O bölümleri atlayıp diğer bölümlere geçin.

Hocam bu rehberdeki programın sürümünü öğrenebilir miyim?

Tamam hocam sürümü öğrendim çok çok teşekkürler artık bir sorunum kalmadı: )

Öncelikle teşekkürler. Rehber güncellenir mi? Hem Windows hem de NTLite güncellenmiş bu rehberdekine göre. Windows'un en son msdn sürümünü kullanmayı düşünüyorum. Ben sade bir ISO hazırlayıp eski bilgisayarıma kurmak istiyorum. Windows 10 Home sürümünü.

Rehberleri artık güncellemiyorum. Güncel Win10 Home sürümü üzerinde düzenleme yapmak daha sağlıklı olur.

Hocam her şey iyi hoş da tek sıkıntı Windows Search'ı kapattığım için şu anda arama çubuğu çalışmıyor Windows'ta en çok kullandığım şey bu olabilir dün de bir hata yüzünden 8 defa format attım disk sağlığı çok kötü oldu taradığımda Windows 10 kurulumundan sonra Wi-Fi istiyor ya işte o ekran gittikten sonra biraz bekleyin diyor yeniden başlatıyor ve yine Wi-Fi'yi istiyor sonra yine yeniden başlatıyor kısaca döngüye giriyor tek bu 2 sorun var onun dışında mükkemel zaten.

Evet yeni güncel ISO indirilip yeniden NTLite ile düzenleme yapmak lazımdır. Rehberde anlatılan şekilde ama konununda güncellenmesi lazım ama o arkadaşımızda yok artık forumada girmiyor.
NTLite konusunda seri halinde vakit buldukça yeni rehber serisi hazırlamaya başladım hocam. Daha öncede sorduğunuz için haber vermek istedim.

Çok güzel olmuş detaylı ve fotoğraflı olması işimi kolaylaştırdı. Fakat USB'ye yazıp kurulum ekranında diski seçince GPT uyarısı verdi disk zaten GPT. Yinede devam et dedim bitince Windows önyüklenecek şekilde yükleyemedi falan dedi. Bunun eskiden başka rehberden Windows 11 için halini yapmıştım yine çalışmamıştı. Aynı şekilde ISO'nun içini açıp Sources klasörünün içindeki setup'tanda denedim olmadı. Sanal makinede de çalışıyor sorun ne olabilir?

• ISO'yu USB'ye yazarken hangi programı kullanıyorsunuz?
• Sistemi özelleştirirken yalnızca harici bir program kullandınız mı?

USB ile boot işleminden sonra GPT uyarısı veriyorsa muhtemelen USB belleğe hatalı yazıyorsunuz. İlk uyarı ekranında SS alıp paylaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışacağım. Ayrıca kurulum ekranında "Shift + F10" tuşlarına basarak komut istemini açın.
  • Diskpart
  • list disk
yazdıktan sonrada SS alınız. SS aldıktan sonra kurulumu iptal edebilirsiniz.

RUFUS tanda Ventoy mu neydi ikisinden denedim şuan müsait değilim ama konuyla ilgili konu açtım yazdım detaylıca isterseniz bakabilirsiniz. Diske değil diskten 30gb falan ayirdım. Ve kontrol etmiştim diskler gpt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…