Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Diskin gbt olması önemli değil acaba diski MBR olarak yazdırmış olabilirsiniz o zaman disk MBR'ye döner o zamanda UEFI sisteme kurmaya kalKtığınızda hata verebilir.

Diskin gbt olması önemli değil acaba diski MBR olarak yazdırmış olabilirsiniz o zaman disk MBR'ye döner o zamanda UEFI sisteme kurmaya kalKtığınızda hata verebilir.
Hayir öyle bi durum yok UEFI ve GPT kurulu Windows 10 var. Ve ltsc kurmayı denedim kurdu zaten. Disk önerilen biçimde değil gibi birsey diyor sonrada önyükleyecke şekilde ayarlayamadj

Hayir öyle bir durum yok UEFI ve GPT kurulu Windows 10 var. Ve LTSC kurmayı denedim kurdu zaten. Disk önerilen biçimde değil gibi bir şey diyor sonra da önyükleyecke şekilde ayarlayamadj.

O zaman ya ISO bozuk, ya da ISO gereği gibi yazdırılamamış bence USB diski yeniden partition programları ile yeniden biçimlendirip yeniden yazdırın zira diskin RAW formatına dönme ihtimalide vardır.

O zaman ya ISO bozuk, ya da ISO gereği gibi yazdırılamamış bence USB diski yeniden partition programları ile yeniden biçimlendirip yeniden yazdırın zira diskin RAW formatına dönme ihtimalide vardır.
Rufus ile de denedim. Windows 11 orjinal ISO ile denedim olmadı. Win 10 LTSC denedim oldu. Bu NTlite ile yaptıklarım olmadı. Başka birşeyde değiştirmedim kaç kere bu programı kullandım. Hem sanal makinede çalışıyor ISO bozuk olamaz. Verdiği hataları detaylıca yazayim. Bu arada diskten 30-50gb lık alan ayırıp oraya kuruyorum.

Disk seçme bölümünde:
"Diskteki yükleme için seçilmiş bölümler önerilen düzende değil. GPT disklerini yüklemeyle ilgili daha fazl bilgi için Microsoft Web Sitesine gidin ve GPT aramasını yapın.
Yüklemeye yinede devam etmek istiyor musunuz"

Evet dedikten sonra yükleme bitince 10 saniye geriye sayması gerekirken:
"Windows bilgisayarı yüklemenin sonraki aşamasına önyükleyecek şekilde hazırlayamadı. Windows'u yüklemek için yükleme işlemini yeniden başlatın."

Sonrada ISO dosyasını açıp soruces klasöründeki setup'tan denedim yine aynı hatayı aldım. Ne yapabilirim?
@OgnitorenKs @Nurettin bey

Arkadaşım sanal makineda oluşturulan ISO'lar genelde MBR kurulum yapıyor eğer EFI etkinleştirme ayarı yapmadan yüklediyseniz o nedenle kurulum yapabilmişinizdir anladığım kadarı ile sizin ISO NTLite ile hazırlanılırken hatalı ISO oluşturmuş olabilirsiniz belki.

Sonra da HDD'deki Windows 10 LTSC'ye girerek sources klasöründen birkaç kere deneyince oldu bir şekilde. Garip gerçekten.

Ben Home lisans almıştım ama artık premium özellikleri kullanamıyorum acaba Home lisanslar sürelimi oluyor ki?
En son baktığımda aklımda yanlış kalmadıysa lisansların bir süresi var. Sözde süresiz olarak görünüyor ancak güncellemeyle gelen yeni özellikleri kullanamıyorsunuz. Onun için tekrardan NTLite lisansının alınması gerekiyor. Daha önceden aldığınız için bu yenilemeye girdiği için indirimli sunuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…