Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Hocam katılımsız program mı eklediniz? Bu durum ancak o bölümde yapılacak parametre hatasında veya program yüklenirken bir hata vermesi sonucu oluşuyor. Reset atın, düzelecektir.
Teşekkürler, çalıştı. Peki hangi programın hata verdiğini nereden anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, çalıştı. Peki hangi programın hata verdiğini nereden anlarım?
Kurulum yaptırmadan önce yükletmeye çalıştığınız dosyaları tek tek kontrol edin. Bunu yapmadıysanız reset attıktan sonra sistem açıldığında Denetim masası > Program ekle veya kaldır'a bakınız. Katılımsız program listesini nasıl hazırladıysanız, eksik olan programlardan nerede hata verdiğini tespit edebilirsiniz.

Hocam şuan aklıma geldi. Ben Programı Makine - Yürütme sırası yerine yanlışlıkla Kullanıcı - Yürütme sırası yerine atmıştım. Sonra onu silemedim, kaldı öyle. Şuan`da gözükmüyor fakat mount ederken hata veriyor onunla alakalı. Bu şeyi nasıl silerim ? Sıfırla falan yaptım yukarıdaki seçenekten fakat olmadı.
@OgnitorenKs Hata bu hocam.

Son düzenleme:
Hocam bahsettiğiniz şeyi anlayamadım. Kurulum dosyalarını NTLite attığınız sırada hangi konumdaysalar o konumu yeniden oluşturun. Eklediğiniz programları Kurulum Sonrası bölümünden silmeniz gerekiyor. Hata olarak verdiği dosya yollarını kontrol edin.

Hocam bahsettiğiniz şeyi anlayamadım.

Hocam bu ekranda 2 kategori var. Biri Makine - Yürütme sırası diğeri ise Kullanıcı - Yürütme sırası. Ben discordu yanlışlıkla Kullanıcı - Yürütme sırasına attım. Sonra bir türlü silemedim sıfırla falan yaptım fakat olmadı. En son çık gir yapmayı denedim silinmiş gözüküyordu. Fakat tam silinmemiş iso`yu mount ederken hata veriyor. Yüksek ihtimalle Just a Moment ekranında kalmasının sebebide oydu.
Hata:

NTLite kurulum sonrası kısmı biraz sorunlu çalışıyor. Regedit ile pc açılışına atarsanız programları daha sağlıklı olur en azından olası hatalarda müdahale edebilirsiniz. Birazdan detaylı bir şekilde nasıl yapacağınızı anlatırım. Ancak mevcuttaki hatayı nasıl çözeceğinize dair yazdıklarım dışında bir çözüm bilmiyorum.
@bir2bir3bir4 hocam aşağıda adım adım anlattım takıldığınız nokta olursa sorabilirsiniz. Bu yöntem daha sağlamdır.
Başlangıç'ta katılımsız program nasıl yüklenir?

Adım 1
Aşağıdaki yolda bunu \ asla tek kullanmayın. \\ doğru olan çift kullanımdır.
[CODE title="Txt belgesi içine bunları kopyalayıp uzantısını .reg olarak kaydedin."]Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"1"="C:\\kur.bat"
[/CODE]

Yukarıdaki reg dosyasını NTLite > Kayıt Defteri bölümüne atacaksanız.

Adım 2
  • Yüklemek istediğiniz programları Yerel Disk C içinde Programlar adında klasör oluşturup içine atın.
  • Programları klasör içine attıktan sonra klasör içinde olan tüm programları seçin ve shift + sağ tık yaparak açılan menüden "Yol olarak kopyala" seçeneğini seçin
  • kur.bat isminde bir dosya oluşturun ve kopyaladığınız içeriği buraya yapıştırın.
  • Parametre gerekli ise parametreleri yazın, zaten katılımsız ise ekstradan parametre yazmaya gerek yok.
  • NTLite > Kaynak > İşlem yaptığınız Windows sürümüne sağ tık yapıp Bağlama dizinini keşfet seçin.
  • Programlar klasörünü ve kur.bat dosyasını buraya atınız.
  • kur.bat dosyasının içeriği aşağıdaki gibi olmalıdır. ↓↓↓↓
[CODE title="kur.bat"]
net session >NUL 2>&1|| powershell Start-Process '%0' -Verb RunAs&& exit /b|| exit /b
reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" /v "1" /f
"C:\Programlar\Steam.exe" /S
"C:\Programlar\hesapmakinesi.exe" /S
"C:\Programlar\GoogleChrome.msi"

Rem Eğer kurulumdan sonra dosyaların silinmesini istiyorsanız. Aşağıdaki komutları da ekleyin.
DEL /F /Q /A "C:\kur.bat"
RD /S /Q "C:\Programlar"
exit
[/CODE]

NOTLAR:
Bu yaptığımız işlem ile kullanıcı oluşturduktan sonra hazırladığımız kur.bat dosyasının açılmasını sağladık. kur.bat dosyası açılışta sürekli olarak açılmaması için regedit üzerinden eklediğimiz kaydı silecektir.

Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam. Yapıyorum hemen.
@OgnitorenKs Hocam her şeyi yaptım fakat olmadı. Normal Windows yüklemişim gibi oldu. Ne Sürücüler yüklendi ne kaldır dediğim programlar kaldırıldı nede birşey. Neden böyle olmuş olabilir ?

Son düzenleme:

Hocam isimlerde hata yapmış olabilirsiniz. Büyük küçük harf uyumu bile önemli. Açılışta cmd ekranı gelmiyorsa işlem adımlarını gözden geçirmeniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…