NTLite ISO dosyasına dosya ekleme

furkiseren

Hectopat
Yer
Boşluk
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet fazla uğraştığım için internetim ve bilgisayarım ölüyor . Şaka bir yana, kuracağım programın katılımsız halini ve reg dosyasını ISO'nun içine attım. (Classic Shell) Şimdi bir tema kullanıyorum program içinde ama mavi oluyor rengi ve değişmiyor. YouTube'dan bir skin indirdim ve siyah olarak kullanılıyor. Fakat ben bu dosyayı direkt ISO'ya atmak ve programı kurarken Skins dosyasının içine atmasını istiyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunuzu tam olarak anlamadım. Başlıktan yola çıkarak Ntlite'ta mount ettiğin bölüme sağ tıklayıp "bağlama dizinini keşfedin" kutucuğuna tıklarsan ISO'ya dosya ekleyebilirsin. Detaylı bilgi için @OgnitorenKs sana yardımcı olabilir.

Sorunuzu tam olarak anlamadım. Başlıktan yola çıkarak Ntlite'ta mount ettiğin bölüme sağ tıklayıp "bağlama dizinini keşfedin" kutucuğuna tıklarsan ISO'ya dosya ekleyebilirsin.
Katılımsız eklenecek programın dosyalarına otomatik o dosyanın girmesini istiyorum. Yani önce program kurulacak sonra içine dosya atılacak

Katılımsız eklenecek programın dosyalarına otomatik o dosyanın girmesini istiyorum. Yani önce program kurulacak sonra içine dosya atılacak
Atmak istediğiniz dosyayı indirebileceğim bir yere atarsanız veya yapmak istediğiniz şeyin bir örneği varsa daha fazla yardımcı olabilirim. Classic Shell programı için bir skin dosyası indirdiniz bunu kurulum yaptırırken ilgili bölüme katılımsız olarak gönderip kullanmak istiyorsunuz. Doğru mu anladım?

Evet. İçinde skini yüklü olan dosya (Metro-Win10-Black.skin7) Dosya linki
Peki elimde bir tema ve ikon paketi var. bunları nasıl ekleyebilirim? @OgnitorenKs

Son düzenleme:
İlk çıkan menüyü kapatmak için baya uğraştım ancak nafile ne yaptıysam geldi. Ama istediğiniz metro skini varsayılan olarak yerleştirdim.
  • Şimdi öncelikle masüstünde yeni bir klasör açın. Bu klasöre shell ismini verin.
  • İçerisine Classicshell.setup dosyasını, skin dosyasını atın.
    • Setup ismi: ClassicShellSetup_4_3_1.exe
    • Skin ismi: Metro.skin7 olacak.
Şimdi yeni metin belgesi.txt oluşturun içeresine aşağıdaki kodları yaptıştırın > farklı kaydet > kur.bat olarak shell klasörüne kaydedin.
Yapamıyorsanız sizin için katılımsız oluşturdum. Tek tıkla kurulur.
[CODE title=".bat dosyasının içine yapıştır"]echo off
cls
color 70
color 75
echo.
echo ................FurkisTR................
echo ....Classic Shell katilimsiz kurulum basliyor....
echo.

"ClassicShellSetup_4_3_1.exe" /qn ADDLOCAL=ClassicStartMenu
xcopy "Metro.skin7" "C:\Program Files\Classic Shell\Skins" /s /y

echo.
echo ...............Kurulum tamamlandi...............
echo.

exit
[/CODE]
Peki elimde bir tema ve ikon paketi var. bunları nasıl ekleyebilirim? @OgnitorenKs
Windows için tema paket diyorsanız Stardock İconpackager kullanın ancak ücretsiz sürümü kısıtlı olduğundan sunulan 3 icon paketi dışında yükleme yapmak isterseniz .ico değiştireceğiniz bölümleri tek tek seçmeniz gerekiyor. Ben @Nurettin bey isteğiyle biraz konuyu araştırmıştım. En temiz olan program Stardock İconpackager, bir kaç program daha vardı ancak onlarda virüs bulunca olayı daha fazla irdelemedim. Regedit üzerinden, iconları değişecek olan bölümleri tek tek kayıt alıp, manuel düzenleme yaparsak katılmsız hale getirebiliriz. O da çok uğraştıracak bir olay. İsterseniz @Nurettin bey'e sorun belki bir çözüm bulmuştur.

Son düzenleme:
Windows için tema paket diyorsanız Stardock İconpackager kullanın
Aslında UltraUxThemePatcher var ama 20H2 desteği için v4.1.1 sürümü lazım. Fakat katılımsız sitelerinde ben böyle birşey bulamadım. kendim yapmaya çalıştım olmadı .Nasıl katılımsız yapabilirim ve içine direk temayı atabilirim?
Cevaplarımı geç verdiğim için özür dilerim . Bu aralar sınavlarım var sürekli erken kalkmam gerekiyor.

Son düzenleme:
Gün içinde dediğiniz programa bakarım. Sınavlarınızda başarılar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…