NTLite yazılımı nasıl kullanılır?

Katılım
3 Aralık 2016
Mesajlar
1.654
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar. Elimde orijinal Windows imajı var. Bildiğim kadarıyla bu yazılımla Windows imajına güncelleme, regedit ayarları mümkün. Öğretecek birisi var mı? NTLite programı.
Windows 10 Pro 2004 V19041.264 Maksimum Performans Türkçe buradaki gibi yapmak istiyorum formlarda paylaşmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllardır böyle Windows modifiyeleriyle uğraşıyorum ve cidden bu işlere odaklanınca kendinizi o kadar boş yere kaptırıyor ve zaman harcıyor hale geliyorsunuz ki anlatamam. Bence hiç başlamadan bırakın ve forjest, motun, köylü gibi yine yıllardır bu işlerin içinde olan kişilerin projelerini kullanın. İlla kendi sistemim olsun diyorsanız kurun bir Windows, yapın ayarlarınızı ve yedek alın. Ha ben teknik servisim, günde 10 makineye format atacağım diyorsanız yine kurun bir Windows, yapın ayarlarınızı ve sysprep, easysysprep gibi yazılımlarla genelleştirilmiş, sürücüler çıkarılmış bir imaj alın ve evrensel bir imaj olsun elinizde, her istediğiniz makineye kurulum yapabilin. Söyleyeceklerim bu kadar. Sakın kaptırmayın, kurtulamazsınız. Sigara gibi bir şey bu. Yaklaşık 12 yıldır falan ben de o forumda takılıyorum mesela. 8 yıllık da hesabım duruyor mesela.​
Birisinden sana bu işleri özel öğretmesini beklediğin süre içerisinde emin ol öğrenirdin.
Aynen. Çok fazla merak gerektiriyor. Merak etmeden de öğrenemiyorsunuz cidden.
 
Ben öğrenmek istiyorum modifiye işlerini.
@Ashide siz biliyor musunuz modifiye işlerini? Ben de öğrenmek istiyorum.
Merakım var abi. Bu seferlik öğretseniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben öğrenmek istiyorum modifiye işlerini.
@Ashide siz biliyor musunuz modifiye işlerini bende öğrenmek istiyorum.
Merağım var abi bu seferlik öğretseniz.

Hocam boş verin hiç öğrenmeyin diyorum ya. Zaten 'modifiye' veya tabiri caizse 'modlama' yaptığımız zamanlar çok eskide, taa Windows 7'de kaldı. Windows 10 o kadar kullanışlı ki değiştirmeyi gerektirecek bir şey bırakmamışlar bize. Yaklaşık 5 yıldır hiçbir forumdan doğru düzgün tema ayarı yapılmış, DLL'lerin üzerinde oynanmış bir görsel modifiye çıkmıyor. Çünkü gerek yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows, yapın ayarlarınızı ve sysprep, easysysprep gibi yazılımlarla genelleştirilmiş, sürücüler çıkarılmış bir imaj alın ve evrensel bir imaj olsun elinizde bunu nasıl yapabiliriz tam bilmiyorum.
 
Aynen. Çok fazla merak gerektiriyor. Merak etmeden de öğrenemiyorsunuz cidden.
Bu işlerin hepsi ile zamanında uğraştım. Özel sistemler de yaptım, modifiye sistemler de. Yeri geldi oturup sistemi tek tek uygun bir düzene oturtmak için katılımsızlar da hazırladım, kodlar da. İnsanların imrenerek baktığı bazı platformlarda da görev aldım. Cidden bir süre sonra işin içerisine o kadar girip uğraşmaya başlıyorsun, sabahlıyorsun kimi zaman.

Programlardan ziyade manuel düzenlemeler de yapmak gerekiyor çoğunlukla.

Şahsen çok boş iş günümüzde. Ben sürekli aktif olarak farklı bilgisayarlara kurma gereği duyduğum ve başka kişiler tarafından yayınlanan imajlara güvenmediğim için yapıyordum.

Emin olun orijinal ISO çoğu zaman sizin düzenleyip yaptığınızdan çok daha iyidir. İnce ayarını kurulum sonrası yapıyorsan yap gitsin :)

Konu sahibine de gelecek olursak bu iş başkasının anlatması ile olacak bir şey değil. Kurcalamayı bileceksin. Gereken her şey her yerde mevcut.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı