Öncelikle merhaba. Birkaç gün önce bilgisayarım mavi ekran vermeye başladı. Ben de o anlık bir problem olduğunu düşündüm ve takmadım. Fakat aradan birkaç gün geçtikten sonra mavi ekran vermeye devam etti ben de internetten baktım sorun neyle ilgili diye bana ntoskrnl.exe dosyasını gösterdi. Ayrıca sürekli mavi ekran vermiyor çoğu zaman bilgisayar donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Bilgisayarı zorla kapatmam gerekiyor. Bilgisayardan aşırı anlayan birisi değilim sorunun neden kaynaklandığını ve sorunun çözümünü detaylı ve basit şekilde açıklar mısınız?
Şimdiden teşekkür ederim.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
Çeşitli hata dökümlerini, sistem bilgilerini, raporları bizimle paylaşmak için Google Drive'ı sıkça kullanıyorsunuz. Fakat gerekli izinleri vermediğiniz durumlarda dosyaya erişemiyoruz, bu da sorununuzun çözülme sürecini uzatıyor. Misal...
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.
www.gigabyte.com.tr
Sürücülerden sadece chipset, LAN ve ses sürücülerini güncelleyin. Diğerleri gereksiz.
Sorun devam ederse arama kutusuna "Windows özelliklerini aç veya kapat" yazıp açın ve görseldeki Hyper-V kutucuğu işaretliyse işareti kaldırıp deneyin.