Ntoskrnl.exe mavi ekran hatası nasıl çözülür?

ykurt35

Femtopat
Daha fazla  
Yeni klasör.rar minidump dosyalarım buradadır. Bilgisayar garantiden yeni geldi, işlemci değişimi oldu. Dün bir problem yoktu ama bugün yine bu hatayı almaya başladım. Yardım edebilecek var mı?

Ekran görüntüsü 2025-04-29 144118.png

Son düzenleyen: Moderatör:
CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (ntkrnlmp.exe)
MEMORY_MANAGEMENT (memory_corruption)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (dxgmms2.sys)
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (ntkrnlmp.exe)

Bunlar vardı dump dosyalarında. Öncelikle 2 tane bellek hatası almış. Lütfen Memtest86 ile bellekleri kontrol edin. Sonucu bizimle paylaşın.

Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar yükleyin.

Arkadaşın dediği gibi BIOS güncelleyin. Ama öncelikle Memtest86 ile test yapın.

CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (ntkrnlmp.exe)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (dxgmms2.sys)
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (ntkrnlmp.exe)

Bunlar vardı dump dosyalarında. Öncelikle 2 tane bellek hatası almış. Lütfen Memtest86 ile bellekleri kontrol edin. Sonucu bizimle paylaşın.

Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar yükleyin.

Arkadaşın dediği gibi BIOS güncelleyin. Ama öncelikle Memtest86 ile test yapın.
memtes testini garantiye gitmeden önce yapmıştım bir ramde hata almıştım bunu garantiye yolladığımda belirtmiştim garati sürecinde ramleri ve işlemciyi firmalara yollayıp kontrol ettirdiklerini ve işlemci değişimi yaptıklarını belirttiler

Belleklerde sorun olduğu anlaşıldı. Servis kötüymüş demek ki. Bu kadar basit bir şeyi nasıl anlamadılar aklım ermiyor. Neyse. Bellek değişimi yapılırsa sorun çözülecektir. Bu arada ekran kartı sürücülerini de güncelleyin değişimden sonra. Ve sonuç hakkında geri dönüş yapın. Hocam ayrıca hangi servis o?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı