Ntoskrnl.exe mavi ekran hatası

kadirect

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün masaüstündeyken bu hatayı aldım. Oyunlarda veya yük altındayken hiçbir sorun yok, zaten çok oyun oynayan biri değilim. Memtest86'yu USB'e yazdırıp RAM testi yaptım yaklaşık 4 saat sürdü ve 0 hata çıktı. Diğer donanım testlerini de yaptım. Aslında ben PCI-e X1 slotundaki Wireless adaptörden şüpheleniyorum. Bir ay önce taktım ve ertesi gün mavi ekran almıştım ama düne kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. PC açıldığında otomatik bağlanma seçeneği etkin olmasına rağmen Wi-Fi'ya bağlanması 45 saniyeyi buluyor. Bir uyumsuzluğun olduğu aşikar. PC'de sürücülerim ve bildiğim kadarıyla BIOS'um da günceldir. Windows'um orijinaldir. Çok uzattım, donanım bilgilerime geçip yardımlarınızı bekliyorum.

ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0
i7 2600.
Crucial 8+8 GB 1333 MHz RAM.
PowerColor RX550 2 GB ekran kartı.
FSP hydrok 700 Watt 80+ Bronze PSU.
Crucial BX500 240 GB SSD.
Seagate 1 TB 7200 RPM HDD (bad sector yok)
Qualcomm atheros AR9287 Wireless network adapter.

Minidump ⬇️
Pci wireless'ı çıkartıp tüm sürücülerini sildim, deneme amaçlı usb wireless kullandım yine aynı hatayı aldım. İkinci bilgisayarımdaki benzer model anakart (Asus P8H61-M LX R2.0) + işlemci (i3 3230) +ramleri (samsung 8Gb 1600 mhz) taktım az önce yine PFN LIST CORRUPT mavi ekran hatasını aldım.Sistem geri yükleme yaptım. Ssd'min disk sağlığı %93, ikinci diskimin ise %100.

Bu mesajı yazarken yarım yamalak bilgimle minidump analizi yapmaya çalıştım. İki ayrı mavi ekran aldım gün içerisinde; kerneld.x64 (page fault in nonpaged area) ve UniFairy_x64.sys. Sanırım sırasıyla ilki aida64 yüzünden diğeri de pubg emulatörü olan gamelooptan kaynaklanıyor. İkisini de iobit uninstaller ile tamamen kaldırdım, sonuçları ilerleyen günlerde paylaşırım
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210917_172617_1.jpg
    IMG_20210917_172617_1.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 96
  • Ekran Alısntısı.JPG
    Ekran Alısntısı.JPG
    194,9 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı