Çözüldü NTOSKrnl Yüksek İşlemci Kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
  • Windows yapı numaranız nedir?
  • Cihazın marka/modelini de belirtin lütfen.
  • BIOS güncel mi?
  • Process Explorer ile Hardware Interrupts var mı, bakar mısınız?
Şu yazılımla da kontrol eder misiniz?

Çözüm
Cihaz sanırım GE75 Raider 8SF. Bu durumda yapmanız gerekenler sırayla:
Durumdan haberdar edin.
  • Windows yapı numaranız nedir?
  • Cihazın marka/modelini de belirtin lütfen.
  • BIOS güncel mi?
  • Process Explorer ile Hardware Interrupts var mı, bakar mısınız?
Şu yazılımla da kontrol eder misiniz?

Recep hocam sayenizde sorunu tespit ettim. Aynı sorunu uzun süredir yaşıyordum. Sorun NVIDIA Driver'i ile ilgilidir. RTX2080 ekran kartını devredışı bıraktığımda her şey düzeliyor. Veya ekran kartını aktif hale getiediğimdede düzeliyor. Ancak boşta iken CPU kullanımı 10 12 arasında ve frekans düşüşü olmuyor. Anlamsız pil sarfiyatı yaşıyorum. GE75 cihazım. Driver'i temiz şekilde 2 kez kaldırdım kurdum düzelmedi. Yapabileceğimiz başka bir durum var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz sanırım GE75 Raider 8SF. Bu durumda yapmanız gerekenler sırayla:
Durumdan haberdar edin.

Çözüm
Hocam hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Cihazım GE75 9SG BIOS ve Firmware güncel haldedir. Bugün Intel ve NVIDIA driverlarını DDU ile silip yükledim ancak sonuç alamadım. Video çekip burada yayımlayabilir miyim bilmiyorum. Sorunu en güzel o şekilde özetleyebilirim diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Hocam,
Şuan ki görev yöneticimin anlık halidir.
1590956340474.png

Örnek vermek gerekirse intelin grafik uygulamasını açtığımda System kullanımı düşüyor. Ancak çok yüksek güç tüketimi devam ediyor. En büyük fark ise frekans değerlerinde de düşme oluyor.

1590956425426.png

Herhangi bir uygulama açıkken (intel hd kullanan)

1590956555982.png

Kapalı iken (Sistem boşta ilk resimin frekans kullanımıdır)

1590956594273.png

Nvidia ekran kartını aktif eden uygulamalarda da benzer senaryolar olmaktadır. Alttaki resimde Autocad uygulaması aktifken aldım.

1590956938485.png

Sürüm bilgisi,

1590957031069.png

Geçiş sonrası sorun devam ederse DDU ile NVIDIA sürücüsünü kaldırıp bir de bu sürümle deneyin:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı