Numaranın yayıldığı nasıl anlaşılır?

fflamee

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B550m / İşlemci: Ryzen 5 5500 / Ekran Kartı: Gigabyte AMD Radeon RX 6600 / RAM: GoodRam IRDM X16Gb (8x2) 3200mhz / Güç Kaynağı: PowerBoost Fury 650W / Kasa: GameBooster GB-X223B / Monitör: Asus VG248QG 24" 165Hz 0.5ms / Kulaklık: Steelseries Arctis Nova 3 / Mouse: Steelseries Aerox 3 Snow Wireled / Klavye: Steelseries Apex 3 TKL
Arkadaşlar dünden beri biri yabancı biri Türk numara olmak üzere 2 farklı kişiden garip garip mesajlar aldım. Yakın zamanda birisiyle bir husumet yaşadım, ondan şüpheleniyorum, o kişi numaramı yaymış olabilir mi? Polise versem ceza alır mı, ya da sizce ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-08-04 saat 15.26.34_b771e009.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-04 saat 15.26.34_b771e009.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 206
  • WhatsApp Görsel 2024-08-04 saat 15.26.36_dad7d51b.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-04 saat 15.26.36_dad7d51b.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 153
Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Tabi ki suç, kimin paylaştığından eminseniz sikayetci olabilirsiniz

Hem bunlar yüzünden hem de başka nedenlerden ben hem farklı bir operatöre hem de farklı bir numaraya geçiş yaptım numara değiştirdikten birkaç saat sonra böyle saçma sapan mesajlar geldi. Rastgele mi deniyorlar bilmiyorum çoğu bot zaten bunların hiçbir şeye tepki vermiyorlar.

Bunlar genelde dolandırıcı hocam eminim ki burada olan herkese en az bir tane yazmışlardır. Dert etmelik bir durum yok.

Hocam evet o dolandırıcılık yönetimini biliyorum bana da daha önce çok geldi ancak yakın zamanda bir husumet yaşayınca ve yazan kişi Türk numarası olunca şüphelendim. Ayrıca şöyle bir durum daha var. İlk yazan yabancı numara tur rehberliğinden bahsediyordu bugün yazan Türk numarada Arapça "dün Riyad'daydım" tarzı şeyler yazması daha da şüphelendirdi.

Arkadaşlar dünden beri biri yabancı biri Türk numara olmak üzere 2 farklı kişiden garip garip mesajlar aldım. Yakın zamanda birisiyle bir husumet yaşadım, ondan şüpheleniyorum, o kişi numaramı yaymış olabilir mi? Polise versem ceza alır mı, ya da sizce ne yapmalıyım?

Afrika'lı kadın WhatsApp'tan hello yazmıştı bana vatandaşlarımızın bilgilerini bulmak aşırı basit engelle geç herhangi bir yerde bilgilerin zaten var.

Afrika'lı kadın WhatsApp'tan hello yazmıştı bana vatandaşlarımızın bilgilerini bulmak aşırı basit engelle geç herhangi bir yerde bilgilerin zaten var.
Bilgi bulmaktan ziyade zaten tüm verilerimiz şirketlerin altında. Bunlar sızdı mı böyleleri türüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı