MeReKGs67
Megapat
Daha fazla
Arkadaşlar, geçen hafta dareu EK871 GTR aldım, 1000 TL'ye, 71 tuşlu. Yalnız, dediğim tuşlar yok ve bu oyunlarda sorun çıkarır mı diye endişeleniyorum. Acaba iade edip büyük klavye mi alsam? Alanlar çok beğenmiş, ben de beğendim ama o tuşların olmaması kötü oldu. Alırken pek düşünemedim. Örneğin, Bannerlord'da F tuşları çok sık kullanılıyor savaşta. Ben her seferinde FN tuşuna basıp mı 1234567890 tuşlarına basacağım, onların içine gömülü çünkü F tuşları. Veya oyunlarda Trainer'lar kullanılıyor NumLock tuşları ile. En azından klavyemde yön tuşu varmış, her ne kadar sağ en altta olmasına alışamasam da. Zamanla alışırım belki diyorum ama neden alışmaya çalışayım diyorum bir yandan. 1000 liraya F ve NumLock tuşları olan güzel klavyeler de vardır. Şimdiki klavyemin özellikleri çok güzel; hot swap falan var ama dediğim gibi tuş eksik. Bundan önceki klavyem buydu. Rampage KB-R8 Siyah USB 3 Farklı Aydınlatmalı Q Mekanik Hisli Klavye fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu da aslında çalışıyor ama boşluk tuşunun sağ ve sol tarafındaki yayları kaybetti. Yeğenim sağ ve sol tarafına basınca algılamıyor. Bir de FN tuşunun Switch'ini kırdı; algılıyor basınca ama keycaps oturmuyor, üstüne tuş oturmuyor yani.
Belki FN tuşunu farenin makro tuşuna atayarak daha kolay ve hızlı kısayol kullanımı sağlayabilirim. Mesela makro Click + 1 = F1 olur; sağ elimi fareden kaldırıp FN tuşuna basıp da 1'e basmama gerek kalmaz. Ama NumLock tuşları bir yerde lazım oldu diyelim, onu nasıl hallederim bilemiyorum. En azından 2, 4, 6, 8 tuşları lazım olabilir; yukarı, aşağı, sağ, sol hareket yapmak için. Klavyedeki ınsert, Home tuşlarına atayabilir miyim bunları? Öyle bir imkan sağlayan bir program var mı?
Bu da aslında çalışıyor ama boşluk tuşunun sağ ve sol tarafındaki yayları kaybetti. Yeğenim sağ ve sol tarafına basınca algılamıyor. Bir de FN tuşunun Switch'ini kırdı; algılıyor basınca ama keycaps oturmuyor, üstüne tuş oturmuyor yani.
Belki FN tuşunu farenin makro tuşuna atayarak daha kolay ve hızlı kısayol kullanımı sağlayabilirim. Mesela makro Click + 1 = F1 olur; sağ elimi fareden kaldırıp FN tuşuna basıp da 1'e basmama gerek kalmaz. Ama NumLock tuşları bir yerde lazım oldu diyelim, onu nasıl hallederim bilemiyorum. En azından 2, 4, 6, 8 tuşları lazım olabilir; yukarı, aşağı, sağ, sol hareket yapmak için. Klavyedeki ınsert, Home tuşlarına atayabilir miyim bunları? Öyle bir imkan sağlayan bir program var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: