Numpadsiz klavye vs Numpadli klavye

Sayı yazmak gerektiğinde numpad gerçekten çok hızlandırıyor işi, üstteki tuşlardan yazmak zor geliyor bana, o yüzden benim vazgeçilmezim. Ama numpadsiz klavyeler masada daha az yer kaplıyor ve daha kibar ve şık duruyor fikrimce.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi tercih meselesi ama bende numpedsiz yapamam. Eskiden alışkanlıktır hayatta üst sayıları kullanamam. Sırf numpadi bozuldu diye nice klavyeleri çöpe attım. Hesap kitap işleriyle çok uğraşıyorsanız bence numpad iyidir. Ben zamanında KO oynarken seri seri hesap gir çıkta şifre yazarken item al satta para hesaplarken alıştım. Ofiste verdikleri klavyemde yoktu evden klavye getirdim. O derece takığım bu konuya ben.

Yazılımdır ofis işleridir falan bunların içindeyseniz mutlaka numpad olsun.

Teknik olarak üsttteki rakamlarla yazması daha kolay olmalı. Direkt 10 parmak şeklinde yazabilenler oradan tık diye yazabilir sonuçta. Ama tabii alışma meselesi ben hiç numpadden yazmadığım için kullanmıyorum o kısmı mesela.

Numpadden hayatım boyunca yazı yazmadım. Her zaman üstten yazdım ama GTA oynarken çok sıkıntı oluyor. Sırf helikopter, uçak sürmek için kol bağlıyorum. Bunla uğraşmaktansa Numpadli bir klavye almak daha mantıklı mıdır? Ve ileride editle uğraşacağım edit yaparken Numpad'in bir önemi var mıdır?

Fifade topa yön verirken de yardımcı oluyor özel bir nedeniniz yoksa masanızda yer yoktur vs. bence numpad de bulunmasında fayda var.

10fastfingers üzerinde 100-110WPM yapan birisi olarak Numpad'le daha hızlı yazıyorum sayıları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…