Çözüldü "Nvcpf.sys" mavi ekran hatasi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jellyel7

Hectopat
Makaleler
4
nvpcf.sys yani NVIDIA platform Framework sürücüsü yüzünden mavi ekran alıyorum, hatta Microsoft OneDrive minidump dosyama bakın. NVIDIA yan paketleriyle beraber kuruluyor bundan dolayı mavi ekran alıyorum. peki NVIDIA App, GeForce Experience'tan falan NVIDIA platform Framework sürücüsünü indirmeme gibi bir ayar yapabilir miyim? Yapamazsam bunun bir çözümü var mı ?bu arada dipnot: Sadece NVIDIA App ve GeForce Experience'tan yüklerken mavi ekran alıyorum normal yüklerken değil. @GFYT

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aldığın hatalar hep aynı, ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor. Garantisi varsa gönder onlar incelesinler, senin çözeceğin bir şey değil.

Benim yapabileceğim şey ne peki? Laptopun sitesinden kurup kullanayım mı?

Evet, sorunsuz çalışıyorsa onu kullan. Ama garantisi varsa kesinlikle gönder, bir de onlar incelesinler.

Hocam donanımsal bir sorun yok diye düşünüyorum zaten olsaydı normal kurarken de mavi ekran verirdi ayrıca bu sorunu Dell kullananda yaşamış Acer Nitro 5 kullanan da yani bu genel sorun sorunun sebebini de biliyorum zaten NVIDIA'nın sürücüleri saf sürücü olduğu için mavi ekran alıyorum platform Framework kaynaklı.

Kesin olarak sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorsan aşağıda bıraktığım program ile sürücüyü özelleştirerek yüklemeyi deneyebilirsin.

Bu da bir işime yaramaz çünkü dediğim gibi normal kurarken yani GeForce Experience App falan değil normal kurarken mavi ekran almıyorum. Yine de yardımın için teşekkürler.

Ayrıca bir mavi ekran alıyorum bir almıyorum yani mesela sorunu çözmek için bir şey denedim, mavi ekran vermedi sonra emin olmak için bir daha deniyorum mavi ekran.

Sorunu çözdüm hocam.

Son düzenleme:
Nasıl çözdünüz hocam, ayrıntılı anlatırsanız aynı sorunu yaşayan üyelere yardımcı olursunuz.

Nvpcf.sys dosyasına old takısını getirdim.

Nasıl çözdünüz hocam, ayrıntılı anlatırsanız aynı sorunu yaşayan üyelere yardımcı olursunuz.

Bir de açıklardan yararlanma korunması kısmından program ekle deyip NVIDIA App ekledim.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…