2016 Mayıs ayında topladığım bilgisayarı performansını yükseltmek için geçen sene NVIDIA 1660 Ti ekran kartı satın aldım. Ama hala tam istediğim performansı alamıyorum. Bunun sebebinin işlemcimin yeterli olmadığını düşünüyorum. İşlemcim Intel Core i5 6500.
MSI Bazooka B150M anakartına sahibim. İşlemci için fazla bir para ayıramıyorum. Düşündüğüm işlemci AMD Ryzen 5 3600X. Bu anakart ve ekran kartına sıkıntı yapar mı bilmiyorum. Ve daha iyi bir öneriniz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yanlız anakartı da değiştirmeniz lazım haberiniz olsun. Bütçeyi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Eğer anakartı da hesapladıysanız işlemci iyi fakat AM4 bir anakart almak için bütçeden kısacaksanız R5 2600 veya 1600AF alabilirsiniz. Sadece oyun oynuyorsanız 3300X en idealidir. Üçü de darboğaz yapmaz.
2016 Mayıs ayında topladığım bilgisayarı performansını yükseltmek için geçen sene NVIDIA 1660 Ti ekran kartı satın aldım. Ama hala tam istediğim performansı alamıyorum. Bunun sebebinin işlemcimin yeterli olmadığını düşünüyorum. İşlemcim Intel Core i5 6500.
MSI Bazooka B150M anakartına sahibim. İşlemci için fazla bir para ayıramıyorum. Düşündüğüm işlemci AMD Ryzen 5 3600X. Bu anakart ve ekran kartına sıkıntı yapar mı bilmiyorum. Ve daha iyi bir öneriniz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Çok teşekkür ederim. Sanırım önce bi b450 anakart alıp paramı biriktirdikten sonra işlemcimi amd ryzen 5 3600x almaya çalışacağım. Hayırlısı olsun..
Bir de uygun fiyat b450 anakart modeli önerir misiniz, pek bilgim yok yanlış yola sapmak istemem.