Nvidia 20XX serisi ne zaman çıkacak?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Ben şuan Nvidia neden yeni ekran kartı çıkartsın, anlamıyorum. Adamlara AMD rakip olamadı. Vega stok sorunu oldu, şu an Nvidia rakipsiz. Ama bazı insanlar bekle 20XX serisi al falan diyor. Ben kesin bir açıklama göremedim bununla ilgili, saçma geldi. Zaten Nvidia normalde 3-4 yılda bir yeni seri çıkarmıyor muydu? Adamlar neredeyse rakipsizken neden 1 yıl içerisinde yeni seri çıkarsın? Umarım dediğimi anlatabilmişimdir, gerçekten pek araştırmadım internette ama hep dedikodu şeklinde dolanıyor, ben de merak ettim açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yazında 2 büyük hata var. Nvidia 3-4 yılda bir değil genellikle 1.5 yıl civarı periyotlarla yeni serisinin ilk kartlarını piyasa sürüyordu, sonra aynı serinin diğer ürünleri çıkarılıyordu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam GTX 480 ile GTX 580'in çıkış tarihleri arasında sadece 8 ay falan vardı ve aynı yıl içinde çıkmışlardı. 1000 serisinin ilk kartının çıkmasından bu yana 1.5 yıl geçti ve 2000 serisi ortada hâlâ yok, yani Nvidia bu sefer o periyodun biraz dışına çıkmış durumda ve bunun nedeni de bildiğim kadarıyla GDDR6 bellekleri beklemeleri. Yani dediğin gibi 1000 serisi sadece 1 yıllık değil ve Nvidia da 3-4 yılda bir yeni seri çıkarmıyor. Yeni seri GPU'lar da muhtemelen bu yıl içinde piyasaya sürülür ama hangi çeyrekte olacağı konusunda tahminim yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı