NVIDIA 4000 serisi için para biriktirmeye değer mi?

Sparus

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Saltak Mahallesi, Denizli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam, her sene yaşadığım o döngüye girmiş bulunmaktayım ama bu sefer plan sağlam. Her neyse.

Kuzenim (kendileri bilgisayar toplama konusunda güvenebileceğim biri) yazın benim düşündüğüm 3060 Ti ekran kartı yerine para biriktirip 4000 serisine bakmam gerektiğini, daha uzun ömürlü olacağını ve performansının muazzam olacağını söyledi.

Şimdi, bu bana yeni çıkan telefon modelinin alt modelini almak gibi geldi. Ama aradaki fiyat farkı da maşallah yani.
Sizce 4000 serisine para biriktireyim mi?
(Aklımda net bir sistem yok, yazın parayı birleştirince bakacağım o kısma)

Yine de istiyorsanız 14,15 bin TL arasında, FPS, simülasyon, açık dünya vb. oyunlarını oynamayı planlıyorum. 14-15 yaşında ortalama bir çocuk ne oynarsa o tarz şeyler için kullanacağım. Belki küçük bir kanal falan açarım vesaire vesaire...

Şimdiden teşekkürler, sistem masaüstü olacak tahmin edebileceğiniz gibi, hiçbir bileşen dahil değil.
Ellerinizden öpüyorum, iyi Sosyaller.

3060 Ti yerine RX 6750 6800 sistem daha iyi olur RTX 4000 series bir sistem dizceksen RX serisinden çok daha iyi tabii.

3060 Ti yerine RX 6750 6800 sistem daha iyi olur RTX 4000 series bir sistem dizceksen RX serisinden çok daha iyi tabii.
RX serisi düşünmüyorum, optimize ve senkronizasyon konusunda nVidia'nın gerisinde kalıyormuş diye duymuştum, tabii ne kadar doğru olduğu malum. Sizce öyle mi?

RX serisi düşünmüyorum, optimize ve senkronizasyon konusunda NVIDIA'nın gerisinde kalıyormuş diye duymuştum, tabii ne kadar doğru olduğu malum. Sizce öyle mi?

Eskiden NVIDIA kartlar çok daha iyiydi tabii AMD'nin ısınması olsun optimizasyonu olsun çok gerisinde kalıyordu ama kendisini çok geliştirdi özellikle işlemci alanında dünyanın en hızlı işlemcisini çıkardı geçtiğimiz günlerde 7950x3D işlemci ekran kartlarındada geliştirdi kendini
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Oyundan oyuna değişiklik gösteriyor ama kıyasıya kapışıyor iki kartda RX 6700 daha ucuz bir model aynı performans 8,10 GB 12 GB olarak değişiyor.

NVIDIA'nın 4000 serisini AMD'nin 6000 serisiyle karşılaştırmak yanlış zaten.

3000 serisine kıyasla dedim eğer 4000'e biriktirmek istemezse alternatif sunmak istedim.

Teşekkür ederim, yazın bütçe belirtirsem bana tam bir F/P sistem toplayacak ustalar var mı burada?

1080p için 4000 serisi henüz kart çıkarmadı. 4070 4060ların çıkması lazım ama ne kadar fiyata çıkar önemli olan o. 7-7.5k arasında ikinci el 3070'ler 1080p için gayet yeterli şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…