NVIDIA 465.89 sürümü ile performans kaybı genel mi?

Jimmy Hopkins

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Bullworth Academy
Dostlar selamlar. NVIDIA 465.89 sürücü güncellemesinden sonra Valorant'ta yüksek bir performans kaybı olmaya başladı. Forumda da birkaç arkadaşta da aynı sorun varmış. Ben de oyuna girip 1 saate yakın oynadığımda MSI Afterburner ile test yapmak istedim. Sıcaklık değerlerimde bir sıkıntı yok, laptop kullanıcısıyım. Aşağıdaki görselde sıcaklık değerleri mevcut. Bu sorun genel mi sizce?

Temiz kurulum mu gerçekleştirdiniz ayarları korumayı mı seçtiniz? Zaman zaman güncellemelerle ayarlar silinip GPU güç tasarrufuna girebiliyor.
Hocam hızlı kurulumu seçtim. Temiz kurulum vs. gibi bir seçenek yoktu.
Minecraft 27 chunk ile 200 FPS alırken şimdi ise 150 - 135 arası alıyorum .
Aynı şekil bende. Valorant'da yüksek ayarlarda 200 - 220 arası alırken şuan da 70 - 100 fps alıyorum.

Ben yeni sürümü kurmadığım için sorunun ne olduğunu söyleyemem ancak DDU ile güvenli modda eski driverları silip temiz kurulum yaparak belki sonuca ulaşabilirsiniz. Tabii ki NVIDIA Denetim Masası ayarlarını tekrar yapmalısınız böyle bir durumda. Sorun hala devam ederse FPS'i yüksek aldığınız sürüme geçmeniz daha iyi olur.

Battlefront 2 oyununda önceden 60 FPS sabit oynarken şu anda aşırı derecede bir gecikme söz konusu fakat FPS değerlerini kontrol etmedim. Aynı muhabbet Dying Light oyununda da geçerli.

O zaman DDU ile sürücüyü silip bir önceki sürümü kurmanız daha sağlıklı. Ben hâla 460.79 sürümünü kullanıyorum.
Hocam NVIDIA bu sorunu çözemez mi sizce? Binlerce insan sürücülerini güncelledi. Aynı sorun onlarda da var.

Sorun NVIDIA tarafındaysa tabii ki çözecektir. Siz de bu durumda yeni patch gelene kadar FPS'yi yüksek aldığınız sürümde kalabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…