Nvidia 540M Bilgisayar Oyun Oynarken Kapanması

MertYARAS

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,
Öncelikle technopat sitesinde yeniyim hatalarımı maruz görünüz. Sizlere bir sorunumu paylaşmak istedim yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Bu sorunum 2 gündür devam ediyor ondan önceki günler hiç bir sıkıntı çekmiyordum. Bu sorunu oyuna girerken yaşadım örneğin LEAGUE OF LEGENDS adlı oyuna girdiğim zaman
5-10 DK oynuyorum ardından pat bilgisayar kapanıyor onun dışında masaüstünde iken veya websitelere girdiğim zaman hiç kapanma olmuyor neyse önce LoL'de oldu diğer oyunlarda sıkıntı çekmiyordum ondan sonra;
[Counter Strike - Global Offensive] girmek istedim aynı sorunu 5-10 DK içinde gene yaşadım.

[Bilgisayar Özellikleri]

- İŞLEMCİ :Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @2.00 GHz 2.00GHz

- Yüklü Bellek (RAM) : 8.00 GB

- Sistem Türü : 64 bit işletim sistemi

- Windows Sürümü [Windows 7]

- EKRAN KARTI [ Nvidia 540M]

- EKRAN KARTI 2 [ İntel Core HD GRAPHİCS 3000]

- ASUS K55 SERİES LAPTOP

Bilgisayarım tam 5 senelik vardır fakat her 1 ayda falan temizlettiriyoruz en son temizlenmesi 2ay en fazla virüs taraması falan hepsini yapmış bulunmaktayım. Driver güncellemeleride tam şuana kadar bir sıkıntı olmadı bilgisayarın içinide açmaya korkuyorum baya derinlere inmek lazım. Kısacası bir çözüm önerisi istiyorum.

Bir sorum daha olacak. Benim ekran kartını değiştirme gibi bir şansım var mı? Teşekkürler cevaplarsanız memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende N53SN-174V kullanmaktayım Oynanan mevcut oyunlar gereği yüksek performansta çalışıyor devamlı lolü düşünecek olursak pc açılması oyun seçim ekranı vs giriş teki 10 dk yı sayarsak pc en az 20 25 dk açık kalmış olacak 5 yıl demişsin bnm gibi sürekli yüksek performanta kullanıyor isen ısınma kaynaklı olabilir yani macun değişme muhabettine gider gibi iş. Kontrol et pc yi ısınma kaynaklı ise bakalım bir çaresine yok başka bir konuda ise pek yardımcı olamayacagım bendede sıkıntı oldu macun değişikliği + detaylı temizlik + format(arka planda çalışan virüs veya gereksiz programlar amaçlı ) ile düzellttim ama hangisi ne kadar işe yaradı bilemiyorum tabi ( Bu arada bu 3 işlemden önce aida64 lolde 1 saatlik yüksek performansta fan 3200 rpm de 88 90 dereceleri görüyordu)

Isınma kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Macun yenile, Format at eğer bunlar da olmaz ise fan değişikliğine kadar da gidebilir.

Bir Bilgisayarcıya götür fanını içini felan temizlesin bendede aynısı oluyordu düzeldi bilgisayarım tozlardan dolayı usb girişleri kulaklık girişleri işlemez olmuştu çabuk ısınıyordu şuan süper durumda bunu yaptıktan sonrada sorun çözülmezse bataryayı çıkarıp oyna laptop soğutucu kullan.

Bende casper vardı i5 2410m ve 540m vardı 40 lira civarı termal macun sürünce 100 dereceyi gören işlemci 80 e düştü gpu sıcaklığı iste 65 civarı oluyor işlemci ısısına bağlı olarakda 70 oluyo cünkü bakır ısı boruları tek fana aynı noktadan bağlı.(Gpu ve işlemci çok ısınınca donmaya,kapanmaya başlıyordu termal macunu yenileyince düzeldi.)

MSI Afterburner ile sıcaklıkları kontrol edin. Kapanma anındaki sıcaklıkları görürsünüz zaten. Frekans kısmak yerine kapanıyorsa bir sorun vardır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…