Nvidia 9800 GT bozuk görüntü problemi

TyroneGames

Hectopat
Geçenlerde Zotac NVIDIA 9800 GT ECO modelli ekran kartıma anlam veremediğim bir şeyler oldu. Ekran görüntülerini aşağıda paylaştım. İnternetten araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım. Sürücüleri komple kaldırıp tekrar kurdum düzelmedi. Sorun Bluestacks'ta oyun oynarken meydana geldi bir daha bu şekilde oldu. Giriş ekranlarında (BIOS'ta ve sonrası Windows'a kadar) ekran yırtılması gibi bir şey yaşanıyor ama Windows'ta hiçbir şey yok. Windows'a girip gündelik işlerimi yapabiliyorum ama oyunlara girmiyor. Sorun nedir sizce? (DVI-I'le monitöre bağlı. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana sorun BIOS'tan gibi geldi.
Windows düzgün açılıyor. Kartı test ediniz. BOOT sırasında absürt görüntüler var. BIOS üstünde durulabilir.

Bana sorun BIOS'tan gibi geldi.
Windows düzgün açılıyor. Kartı test ediniz. Boot sırasında absürt görüntüler var. BIOS üstünde durulabilir.

Mesela BIOS'ta ne yapılabilir? Ayarları default yapayım bir bakalım değişiklik olacak mı?

Öyle denenebilir. Güncelleme yapılabilir. Son olarak ekran kartını başka bir PC'de denenebilir.

Öyle denenebilir. Güncelleme yapılabilir. Son olarak ekran kartını başka bir PC'de denenebilir.

malesef hocam ayarları ön tanımlı yaptım yine işe yaramadı. Kısa bir süre sonra ekran kartı almayı düşünüyorum ama bu yinede beni bellli bir müddet götürseydi iyi olurdu.

Siz yine de bir başka BOARD' da deneyin kartı. Net cevabı orada alırsınız.

Kendin iki şekilde çözebilirsin. Ya kartı ısıtacaksın ya da ekran kartına bios atacaksın. Bu linkten kartının biosunu bulup atar isen düzelebilir. Zamanında aynı probleme sahip Quadro K4000'i sadece bios atarak düzeltmiştim.

Çok teşekkürler. Ekran kartının biosunun olduğunu bilmiyordum yinede denemeye değer.

Quadro' yuda çöpe atmaya insan kıyamazdı doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…