NVIDIA adaptive-sync'ye (freesync) destek vermeyeceğini açıkladı ama...

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere NVIDIA, geçenlerde adaptive-sync'ye (freesync) destek vermeyeceğini duyurdu. Ama benim bu konuda söyleyeceğim bir şeyler var.
1-Bildiğiniz üzere 4K'da 120Hz için displayport 1.3 gerekiyor. Freesync ise 1.2a'da opsiyonel, 1.3'de standart olacak bir özellik.
2-Nvidia 900 serisinde displayport 1.2a koymamış ve koymayacak olabilir. Ama nihayetinde bir sonraki jenerasyondaki tek GPU'lu tepe seviye ekran kartları ve çift GPU'lu ekran kartları, akıcı 4K oyun deneyimi için yeterli bir seviyeye gelecek. Hatta bence çift GPU'lu kartlarda 60 fps limidi aşılacak. Ve bu da ne demek oluyor? Evet, sıradaki durak olan 120 fps. Yani 120Hz. Ve 1. Maddede dediğim üzere 4K+120 Hz için displayport 1.3 şart olacak. Ve nvidia bu çıkışı ekran kartına koymak zorunda kalacak. Yani bu sene olmasa da gelecek sene nvidia kartlarla, tearing'siz ve akıcı oyun oynayabilmek için illaki de pahalı g-sync monitörlere gerek kalmayacak. Bunlar benim gelecek için tasarladığım öngörüler. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bana katılıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…