NVIDIA App indirdikten sonra sistem kafayı yedi

onurexe

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bilgisayarıma NVIDIA App'i indirdim indirdikten sonra ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Bunları yaptıktan sonra CPU kullanımı masaüstünde yüzde 20-30 oldu oyunlar aşırı yavaş inmeye başladı, indirmeden önce her şey normaldi. Bunun sebebi nedir?

Arkadaşlar merhaba bilgisayarıma NVIDIA App'i indirdim indirdikten sonra ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Bunları yaptıktan sonra CPU kullanımı masaüstünde yüzde 20-30 oldu oyunlar aşırı yavaş inmeye başladı, indirmeden önce her şey normaldi. Bunun sebebi nedir?
Sıkıntılı bir program, güncel NVIDIA sürücüsünü manuel olarak NVIDIA'nın sitesinden indirin BCU ile NVIDIA App'i kaldırın ardından DDU ile driverları kaldırın ve yeni sürücüsünü NVIDIA App olmadan kurun, sorun çözülür diye düşünüyorum.

Bende de yüklü, bir sorun yaşamadım fakat sıkıntılıysa sileyim bende.

Sıkıntılı bir program, güncel NVIDIA sürücüsünü manuel olarak NVIDIA'nın sitesinden indirin BCU ile NVIDIA App'i kaldırın ardından DDU ile driverları kaldırın ve yeni sürücüsünü NVIDIA App olmadan kurun, sorun çözülür diye düşünüyorum.

Ya hocam vallahi pek anlamıyorum bu işlerden biraz daha açar mısınız ve yardımcı olur musunuz?

Ya hocam vallahi pek anlamıyorum bu işlerden biraz daha açar mısınız ve yardımcı olur musunuz?

1. GPU Modelini Bul

Bilgisayarın grafik kartını öğrenmek için;
  • Windows + R tuşlarına bas, dxdiag yaz ve Enter’a tıkla.
  • Açılan pencerede Görüntü (Display) sekmesine git.
  • "Aygıt" (Device) kısmında GPU’nun adını görürsün (mesela "NVIDIA GeForce RTX 3060"). Not al, işimiz burda bitti.

2. NVIDIA App’i Kaldır

NVIDIA’nın yazılımını silmek için;
  • BCU programını şuradan indirip kur.
  • Açtıktan sonra, listede NVIDIA App’i bul ve üstten kaldır tuşuna bas. Bitince kapat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3. Eski Sürücüleri Temizle

Eski sürücüleri silmek için:
  • DDU’yu buradan indir, bir klasöre çıkar.
  • Programı çalıştır, NVIDIA’yı seçip Temizle ve Yeniden Başlat de. Bilgisayar kapanıp açılacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

4. Yeni Sürücüyü Kur

Şimdi yeni sürücüyü kuralım:
  • NVIDIA’nın sitesine git, GPU modelini ve işletim sistemini seç, sürücüyü indir.
  • Kurulumda Özelleştirilmiş Kurulum’u seç ve NVIDIA App’i seçme yanında tik varsa kaldır
  • Kur, bilgisayarı yeniden başlat.

1. GPU modelini bul

Bilgisayarın grafik kartını öğrenmek için;
  • Windows + r tuşlarına bas, DxDiag yaz ve Enter'a tıkla.
  • Açılan pencerede görüntü (display) sekmesine git.
  • "Aygıt" (device) kısmında GPU'nun adını görürsün (mesela "NVIDIA GeForce RTX 3060"). Not al, işimiz burada bitti.

2. NVIDIA App'i kaldır

NVIDIA'nın yazılımını silmek için;
  • bcu programını şuradan indirip kur.
  • Açtıktan sonra, listede NVIDIA App'i bul ve üstten kaldır tuşuna bas. Bitince kapat.

3. eski sürücüleri temizle

Eski sürücüleri silmek için:
  • DDU'yu buradan indir, bir klasöre çıkar.
  • Programı çalıştır, NVIDIA'yı seçip temizle ve yeniden başlat de. Bilgisayar kapanıp açılacak.

4. yeni sürücüyü kur

Şimdi yeni sürücüyü kuralım:
  • NVIDIA’nın sitesine git, GPU modelini ve işletim sistemini seç, sürücüyü indir.
  • Kurulumda özelleştirilmiş kurulum'u seç ve NVIDIA App'i seçme yanında tik varsa kaldır.
  • Kur, bilgisayarı yeniden başlat.

Hocam karışık bir iş gibi görünüyorda acaba Instagram versem oradan beraber yapsak olur mu acaba?

Instagram- onurlr_

Hocam karışık bir iş gibi görünüyorda acaba Instagram versem oradan beraber yapsak olur mu acaba?

Instagram- onurlr_
Aslında gayet açıklayıcı direktifler ile izah ettim ancak problem yok hallederiz, mesaj isteğin kapalı seni takip ettim bana yaz müsait olduğumuz bir zaman diliminde yaparız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı