NVIDIA App kurduktan sonra fan sesi artı

CilalıMermer

Hectopat
Daha fazla  
Bu sabah yanlışlıkla NVIDIA Experience'ı güncelledim ve kendiliğinden yeni NVIDIA App sürümüne geçti. Güncellemeden önce RDR2'yi en düşük ayarlarda neredeyse hiç fan sesi olmadan oynayabiliyordum ama bu sürüme geçtikten sonra fan sesi oyun sırasında neredeyse maksimuma çıktı(aynı ayarlarda). Başta çok önemsemedim ama sonradan fark ettim ki masaüstünde hiçbir şey açık değilken bile bilgisayardan odanın her yerinden duyulacak kadar fan sesi gelmeye başladı. Görev Yöneticisi'ne baktığımda NVIDIA App'e bağlı birkaç şeyin toplamda %15 civarı CPU kullandığını gördüm. Çok yoğun fan sesi geliyor lapoptan. Bunun bir çözümü var mı yoksa sileyim mi bu NVIDIA App'i?

NVIDIA App'in ayarlar kısmında falan fanlarla alakalı bir kısım vardı. Ayarlarda performans kısmına bir bak. Maksimum güç voltaj yazıyordu. Orada düşür ayarları veya otomatiğe al.

+ olarak daha öncden prizdeyken şarj full tamda kalırdı bu nvida appden sonra sarj prizde olmasına rağmen 95e düştü

NVIDIA App'in ayarlar kısmında falan fanlarla alakalı bir kısım vardı. Ayarlarda performans kısmına bir bak. Maksimum güç voltaj yazıyordu. Orada düşür ayarları veya otomatiğe al.

Fan kısmı için bir yeri açmak gerekiyor orasıda bende %9'da takılı kalıyor bir de uygulama bendemi işe yaramadı anlamadım FPS artırmıyor düşürüyor oda yetmezmiş gibi fan sesi çok fazla geliyor.

Artı olarak daha ONC'den prizdeyken şarj full tam da kalırdı bu NVIDIA App'den sonra şarj prizde olmasına rağmen 95e düştü.

Fan kısmı için bir yeri açmak gerekiyor orasıda bende %9'da takılı kalıyor bir de uygulama bendemi işe yaramadı anlamadım FPS artırmıyor düşürüyor oda yetmezmiş gibi fan sesi çok fazla geliyor.

İndirme vs yapıyorsa NVIDIA App normal olabilir fan sesi sıcaklıkla alakalı muhtemelen. Oyun içinde alt + Z yapın anında yeniden oynatmayı kapatın FPS'i etkiliyordur. Ayrıca hikayeli oyunlarda özellikle oyunu optimize etmeyi unutmayın bazen yüksek grafik düşük grafikten daha fazla FPS verebiliyor NVIDIA ona göre ayarlıyor bunu.

İndirme vs yapıyorsa NVIDIA App normal olabilir fan sesi sıcaklıkla alakalı muhtemelen. Oyun içinde alt + Z yapın anında yeniden oynatmayı kapatın FPS'i etkiliyordur. Ayrıca hikayeli oyunlarda özellikle oyunu optimize etmeyi unutmayın bazen yüksek grafik düşük grafikten daha fazla FPS verebiliyor NVIDIA ona göre ayarlıyor bunu.

NVIDIA App'i sildim sildiğim gibi laptop kendine geldi fan sesi 3-4 dk içinde büyük ölçüde azaldı +RDR2'yi 40-50 açıyordu silince 60 altı düşmedi daha ve fan sesi çok azaldı (fan sesinin artıp azalması NVIDIA'nın yaptığı bir şey değildi sıcaklık NVIDIA App ile çok fazla artyordu 80i geçiyordu silince 60-70 arası takılıyor) bu uygulama bozuk bir işe yaradığı yok gibi

NVIDIA App'i sildim sildiğim gibi laptop kendine geldi fan sesi 3-4 dk içinde büyük ölçüde azaldı +RDR2'yi 40-50 açıyordu silince 60 altı düşmedi daha ve fan sesi çok azaldı (fan sesinin artıp azalması NVIDIA'nın yaptığı bir şey değildi sıcaklık NVIDIA App ile çok fazla artyordu 80i geçiyordu silince 60-70 arası takılıyor) bu uygulama bozuk bir işe yaradığı yok gibi.

Yani ekran kartınız NVIDIA'ysa mecbur tekrar yüklemeniz gerekiyor driver güncellemek için. Eskisi gibi siteden indiremiyoruz maalesef zorunlu kıldılar bu Game Ready muhabbetini. Muhtemelen sizin sorununuz anında yeniden oynatma açık olduğu içindi. Bir deneseydiniz keşke.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı