NVIDIA App otomatik ayarlama yapılmalı mı?

raidenqwe

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F - GIGBYTE RTX 4060 OC - 16 GB DDR5 RAM - CRUCIAL 1TB M.2 SSD - GIGABYTE A620M-H Anakart
Resimde gördüğünüz gibi NVIDIA App uygulamasını yükledim ve performans kısmında böyle bir ayar gördüm. Sanırım otomatik O.C yapıyor bunu yapmalı mıyım? Bir zararı olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-26 164156.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-26 164156.png
    65,7 KB · Görüntüleme: 1.305
Resimde gördüğünüz gibi NVIDIA App uygulamasını yükledim ve performans kısmında böyle bir ayar gördüm. Sanırım otomatik O.C yapıyor bunu yapmalı mıyım? Bir zararı olur mu?

Bilgisayarınız normal oyun oynarken çok ısınıyorsa yapmanızı önermem fakat sıcaklık hedefini 90 derece yaparsanız 90 dereceye kadar kendisinin gücünü kesmeden arttıracak yani bu sayede FPS'iniz artabilir fakat buradan yapmaktansa MSI Afterburner yükleyip oradan yapmak daha mantıklı.
RTX 4060 zaten güçlü bir kart gerek yok fakat ben daha fazla FPS almak istiyorum diyorsanız MSI Afterburner'dan o.c yapabilirsiniz.

Bilgisayarınız normal oyun oynarken çok ısınıyorsa yapmanızı önermem fakat sıcaklık hedefini 90 derece yaparsanız 90 dereceye kadar kendisinin gücünü kesmeden arttıracak yani bu sayede FPS'iniz artabilir fakat buradan yapmaktansa MSI Afterburner yükleyip oradan yapmak daha mantıklı.
RTX 4060 zaten güçlü bir kart gerek yok fakat ben daha fazla FPS almak istiyorum diyorsanız MSI Afterburner'dan o.c yapabilirsiniz.
Gta 5 en son ayarlarda ortalama 65 derece oluyor otomatik oc ayarını açsam derece ne kadar artar? ve bu FPS artışı artan dereceye değer mi?

FPS artmaz mı?

Son düzenleme:

Hocam NVIDIA App şu an betada ve bu yılın sonunda betadan çıkış yapacak bu özellikte betadan sonra daha iyi çalışacaktır ekran kartınızın derecesini 80 üzerine çıkartmamayı tavsiye ediyorum ve bu program otomatik O.C yaptığından ve bu program ve özellik betada olduğundan dolayı şimdilik MSI Afterburner gibi programlardan O.C yapmanızı tavsiye ediyorum fakat bir zararı yoktur ben kullanıyorum.

Bende de maksimum güç, sıcaklık hedefi bu şekilde otomatik geldi bu normal değil mi?

Ayrıca otomatik ayarlamayı açıp fan hızlarını manuel kontrol etsek OC mi oluyor? Bu durum garanti dışı bırakır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı