NVIDIA App Rust'u optimize etmiyor

rabelqwee

Yoctopat
Daha fazla  
NVIDIA App uygulamasından Rust'u optimize ediyordum ve oynuyordum bir sorun yoktu. Bir ara yanlıslıkla oyun ayarlarını hızlı ayarlardan düşüğü çektim ve tüm ayarlar bozuldu. Artık tekrar optimize edemiyorum videodaki gibi format dahil her şeyi denedim farklı oyunları optimize ediyor. Hiçbir sorun yok ama Rust'u optimize etmiyor. Şu sorunu çözmeme yardım edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda "Optimize Et"e bastığında butonun anlık olarak değişip eski haline döndüğü görülüyor. Bu genellikle uygulamanın oyunun .exe dosyasını doğru tanımlayamamasından kaynaklanır. Eğer Rust'u harici bir diskte tutuyorsan, NVIDIA App ayarlarından oyunun kurulu olduğu klasör yolunun doğru taranıp taranmadığını kontrol etmeni öneririm.
Eğer harici diskte değil ise birkaç seçenek denemelisin;

1. Rust Yapılandırma Dosyalarını Manuel Olarak Sıfırla Uygulama, oyunun ayar dosyasına erişemiyor olabilir.
Steam kütüphanende Rust'a sağ tıkla -> Yönet -> Yerel dosyalara göz at. cfg klasörünü bul.
Buradaki client.cfg dosyasını sil (merak etme, oyun açıldığında tekrar oluşur).
Ardından Steam üzerinden Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula işlemini yap.

Eğer yine sorun devam ediyor ise;
2. Oyunu Bir Kez Manuel Başlat NVIDIA App'in ayarları "yazabilmesi" için oyunun en az bir kez çalışıp güncel bir profil oluşturması gerekir.
Oyunu aç, ana menüye kadar gel, herhangi bir grafik ayarını (örneğin parlaklık) değiştirip oyunu kapat.
Ardından NVIDIA App'i tamamen kapatıp (görev yöneticisinden de sonlandırabilirsin) yönetici olarak tekrar çalıştır ve optimize etmeyi dene.

Sorun hala devam ediyor ise;
3. NVIDIA App Önbelleğini Temizle (Format atmış olsan bile, eğer sürücüleri kurduktan sonra NVIDIA hesabınla giriş yaptıysan, eski hatalı profil buluttan geri gelmiş olabilir.)
C:\Users\[KullanıcıAdın]\AppData\Local\NVIDIA\DXCache klasöründeki her şeyi silmeyi dene (bazı dosyalar kullanımda olduğu için silinmeyebilir, atlayabilirsin).
Ayrıca AppData\Local\NVIDIA Corporation\NVIDIA app klasörünü temizlemek de uygulamayı "tazeleyecektir".

Hala sorun devam ediyorsa farklı son deneme;
4. Alternatif: NVIDIA Denetim Masası Üzerinden Geri Yükle.
Eğer NVIDIA App (beta aşamasında olduğu için hatalar barındırabiliyor) inat ediyorsa: Masaüstüne sağ tıkla -> NVIDIA Denetim Masası. 3D Ayarlarının Yönetilmesi -> Program Ayarları sekmesine gel. Rust'u seç ve sağ üstteki "Geri Yükle" (Restore) butonuna bas. Bu, sürücü seviyesindeki profili sıfırlayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…