NVIDIA App sıcaklığı yanlış mı gösteriyor?

auluyankurt

Centipat
Daha fazla  
Merhaba NVIDIA App'te sıcaklık 70 dereceleri görüyor ancak masaüstü bilgisayarımın ekran kartının önüne takılan cama baktığımda hiç ısınmamış. Hangisine güveneceğim?

Yani fiziksel olarak hemen durum yansımaz çoğu şeyde buna bilgisayar kasaları da dahil ama Nvidia'nın en doğru istatistiği göstermesi lazım. Ekran kartının üreticisinin kendi programı olduğu için yoksa öbür türlü yanlış da gösterebilirdi.

Oyun sırasında 70 derece gösteriyor 1 saatlik sürede ama hiç isinmadi cam.
Bu arada 70 derece bendeki kasa da ısınmıyor gibi bir şey.

Oyun sırasında 70 derece gösteriyor 1 saatlik sürede ama hiç isinmadi cam.
Oyunda %100-99 yükte 70 derece olması gayet normal. Camda ısınır merak etmeyin . Nvidia App yanlış göstermiyordur. Oyunda 70 derece göstermesi gayet normal. İsterseniz Hwinfo kullanın. En detaylı en iyi program o. Oyun oynarken arkada açık kalsın, oyun sonrası değerleri görürsünüz. Maksimum kaç derece olmuş, ortalama kaç olmuş vb. Oyun esnasında kolaylıkla görmek istersenizde MSI Afterburner kullanıyorum ben, tavsiye ederim.

MSI Afterburner performans düşüklüğüne neden oluyor diye bir şeyler okumuştum ben. Yanlış anlamışta olabilirim zamanında bende de vardı da PC'ye ilk başladığım zamanlarda.

Gösterdiği sıcaklık ekran kartının chipset sıcaklığı. Termal macun değişikliği yaparken bilgisayarı kapatır kapatmaz hemen dokun bakalım buz gibi kasada elin işlemciden nasıl yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…