Çözüldü NVIDIA App üzerinden otomatik ayarlama ayarı ve işlemciyi sınırlandırarak kullandırmak mantıklı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheBalta

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bir tane videoda aşağıya attığım NVIDIA App'den şu ayarın açılması iyi olur diye bir şey duydum ve o ayarı açtım ne işe yaradığını bilmiyorum.
Aynı zamanda ThrottleStop uygulamasından işlemciyi 45 watt ile sınırlandırdım.
Acaba bu iki ayar arasında bir bağlantı var mı?
Yanlış yaptığım bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-28 192912.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 4
Çözüm
Bu ayar ekran kartına otomatik overclock yapma ayarı. NVIDIA App kendisi ölçüp biçip sisteme gereksiz yük ve zarar vermeyecek bir overclock işlemi yapıyor GPU'nuza. ThrottleStop ise CPU'yu yani işlemciyi etkileyen ayarlar yapmanıza, overclock işleminin aksine gücü azaltmanıza yarıyor ısınmalardan ve termal sorunlardan uzaklaştırmak için. İkisi arasında doğrudan bağlantı var diyemeyiz o yüzden. Sıcaklık değerlerinizde sorun yoksa ve oyun performansından memnunsanız yanlış yapılan bir şey yok demektir. CPU limitlemek zarar vermez, NVIDIA App üstünden OC yapmak da.
Bu ayar ekran kartına otomatik overclock yapma ayarı. NVIDIA App kendisi ölçüp biçip sisteme gereksiz yük ve zarar vermeyecek bir overclock işlemi yapıyor GPU'nuza. ThrottleStop ise CPU'yu yani işlemciyi etkileyen ayarlar yapmanıza, overclock işleminin aksine gücü azaltmanıza yarıyor ısınmalardan ve termal sorunlardan uzaklaştırmak için. İkisi arasında doğrudan bağlantı var diyemeyiz o yüzden. Sıcaklık değerlerinizde sorun yoksa ve oyun performansından memnunsanız yanlış yapılan bir şey yok demektir. CPU limitlemek zarar vermez, NVIDIA App üstünden OC yapmak da.

Çözüm
Çok teşekkür ederim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…