NVIDIA container ekran kartı modunu değiştirme aşamasında görüntü donuyor

blackpunk

Femtopat
Daha fazla  
2 gün önce hiçbir sorun yokken RDR2'ye girmeye çalıştım (bilgisayarım Acer Nitro 16) grafik gerektiren bir oyuna girerken kendi ekran kartını otomatik değiştiriyordu. Oyunu başlattım görüntü takılı kaldı. Oyun açıldı sesten anlaşılıyor, görüntü düzelmiyor. Aç-kapa vs derken NVIDIA Container'den kendim manuel seçmeye başladım bu sabaha kadar sorun yoktu. Demin girmeye çalıştım bu sefer manuel değiştirince de aynı sorunu yaratmaya başladı. Sürücü kur-sil bir önceki sürümü dene yok olmuyor kriz geçirtecek. Bir 5 gün önce Windows'u güncelledi, 2-3 gün önce de 572.83 NVIDIA sürümüne güncelledi. Sorun bunlardan mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyor çözemedim. Ekran kartını değiştirirken bir kez donanım değişikliği sesi gelir 2. bir ses daha geliyor ve görüntü takılıp kalıyor. Değiştiremiyor mu anlamıyorum. Klavyeden değişiklikleri geri al deyince de siyah ekran kalıyor. Ne yapmam lazım, yardımcı olun?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende bazen aynı sorunu yaşıyorum sorunu yaşamamak için bilgisayar açıldıktan sonra hemen ekran modunu harici yapman gerekiyor. En kesin çözüm bilgisayar açılırken F2 yapıp ekran kartı seçimini harici yapman. Neden olduğunu bende çözemedim otomatikte iken bazen takılı kalıyor yeniden başlatman gerekiyor.

Bilmiyorum dostum, yeni olmaya başladı çok oynayan biri de değilim. Bir çözümü vardır ama yine de denerim. Muhakkak sürücü kaynaklı bir sorun veya daha ciddi anlarız yakında.

Bilgisayar açılırken durmadan bas çek bas çek. BIOS ekranına atıyor.
Tamam, buldum burdan değişiliyor. Nitrosense'ten de el ile değiştirip yeniden başlatınca değişiyor. Fakat bu kötü oldu. Optimus'ta kendi otomatik algılayıp takır takır değişiyordu. DDU ile güvenli modda uninstall edip yeniden kurmaya çalışacağım, olur olur artık. Nvidia destekle bir şeyler denedik olmadı, BIOS güncellemesi varmış o da çözmedi. Son kez yazacam desteğe. Format çözer mi bu işi kökten bilmiyorum. O kadar oyun, dosya vs var uğraşmak istemiyorum.

Boşa format uğraşma. Kesin çözüm NVIDIA denetimden harici seçili kalsın.

Dediğin gibi olsun. Bu advanced optimus denen şey pürüzsüz geçişi sağlıyor. Sorun da burda Nvidia GPU ya geçtiğinde ekranla bir nevi bağını koparıyor. Ya görüntü takılıyor, ya da siyah ekranda kalıyor. Oyun ve kart arkada çalışıyor.

Hocam ayarın amacı bu ama bazen dediğin gibi takılı kalıyor geçemiyor. İşte bende aynı sorunu yaşıyorum ekrana ya görüntü gelmiyor ya da siyah ekranda kalıyor. Çözümü şimdilik yok diyebilirim. Serviste bir şey yapamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…