NVIDIA denetim masasında kalite ayarları nasıl olmalı?

Daha fazla  
Arkadaşlar, eski kullandığım kart RX 570 8 GB'Ti. Bugün Aorus Master 3070 Ti aldım. AMD'nin Software uygulamasından görüntü canlılığını ve oyunlardaki görüntü keskinliğini ayarlayabiliyorduk ama bu NVIDIA Denetim Masası'ndan hiçbir şey anlamadım. Ne yapmam lazım? RX 570'deki ayarlardan sonra şu anki görüntü sarımtırak, değişik bir görüntü var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Renk göreceli bir kavram o yüzden kendiniz kalibre etmelisiniz keskinliğe gelirsek;
NVIDIA eski manuel keskinlik ayarını kaldırdı yerine garip bir sistem getirdi. Eski ayarı getirmek için Regedit'e girip Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvlddmkm\Parameters\FTS konumuna ulaşmanız oradan GR535'e çift tıklayıp 0 yapmanız gerekmekte. Bundan sonra NVIDIA Denetim Masası keskinlik ayarı eski manuel haline dönüyor. Orijinal kullanımında her oyuna keskinlik ayarı yapamıyorsunuz ancak manuel ayarladığınızda her oyuna-uygulamaya istediğiniz keskinliği verebiliyorsunuz.

+Her güncellemeden sonra bu işlemi tekrarlamalısınız.

Renk göreceli bir kavram o yüzden kendiniz kalibre etmelisiniz keskinliğe gelirsek;
NVIDIA eski manuel keskinlik ayarını kaldırdı yerine garip bir sistem getirdi. Eski ayarı getirmek için Regedit'e girip Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvlddmkm\Parameters\FTS konumuna ulaşmanız oradan GR535'e çift tıklayıp 0 yapmanız gerekmekte. Bundan sonra NVIDIA Denetim Masası keskinlik ayarı eski manuel haline dönüyor. Orijinal kullanımında her oyuna keskinlik ayarı yapamıyorsunuz ancak manuel ayarladığınızda her oyuna-uygulamaya istediğiniz keskinliği verebiliyorsunuz.

+Her güncellemeden sonra bu işlemi tekrarlamalısınız.

Dediğiniz işlemci yaptım ama hangi oyunu keskinleştireceğim yeri bulamadım.

Dediğiniz işlemci yaptım ama hangi oyunu keskinleştireceğim yeri bulamadım.

NVIDIA Denetim Masası'na girin soldan 3D ayarların yöneltimesi sekmesine tıklayın.

IMG_8604.png

Program ayarları sekmesine gelin ayar yapmak istediğiniz uygulamayı seçin. İstediğiniz uygulama listede yoksa ekle diyerek ekleyebilirsiniz.

IMG_8605.jpeg

En üstte gördüğünüz görüntü keskinleştirme ayarıyla istediğiniz keskinliği verebilirsiniz.

Not: Mobil cihaz üzerinden yazdığım için görseller alıntıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı