NVIDIA DLSS ile frame generation arasındaki fark nedir?

641429

Decipat
Merhaba. Öncelikle bu konularda bilgim var fakat böylesine basit bir şeyi ne kadar araştırsam da anlayamadım. DLSS teknolojisinin üstlendiği görev çok bariz. FPS artırma, görüntü kalitesini iyileştirme vesaire vesaire. Fakat bu frame generation nedir? Araştırıyorum birisi diyor DLSS = FG, birisi diyor bu yanlış. Haliyle kafam aşırı şekilde karışıyor. Şimdi DLSS ile frame generation aynı mevzu mu yoksa ikisi de birbirinden farklı mı?

DLSS çözünürlüğü çok bozmadan düşürüyor aslında yani görselde fark oluyor ama frame generationda sanırım görüntüyü bozmadan yapıyor

Basitçe DLSS yapay zeka ile düşük çözünürlüklü görüntünü daha kaliteli hale getirilmesi, frame generation ise mevcut kareler kullanılarak yapay zeka ile yeni kareler oluşturulması.

Farklı diye düşünüyorum ama daha iyi bilen biri benden daha teknik konuşarak anlatabilir. Fg yapay zeka ile frame (kare) oluşturup FPS değerine katkıda bulunuyor DLSS ise yapay zekâ ve derin öğrenme algoritmalarını kullanarak oyunlardaki grafiklerin daha yüksek çözünürlüklerde çalıştırılmasını sağlıyor; kare oluşturma ile alakası olduğunu sanmıyorum. Artık AMD'nin açık kaynak vermesi ile fg daha da yaygınlaşsa da bu işi en stabil NVIDIA yapar gibi düşünüyorum. Donanımsal bir özellik olabilir NVIDIA tarafında fg ayrıca her ne kadar bu 3000 serisine getirilebilinirdi diye düşünülse de donanımsal olduğunu düşünmekteyim.

En kısa açıklamasıyla: DLSS olan pikselleri düzenlerken Frame Generation mevcut pikselleri düzenlemiyor, yeni pikseller üretiyor. Çoğunlukla kalitede pek bir bozulmaya sebep olmaz Frame Generation.
O zaman bu durumda fg kullanmak daha mı iyi oluyor

DLSS'nin alternatifleri var ya kalite, performans gibi gibi. DLSS Performans'ı seçersek FPS artışı sağlanıyordu.

@641429, kalite seçerseniz de performans artışı sağlıyor. Performans'a kadar düşürdükçe daha da fazla FPS artışı sağlıyor ama. Çünkü performans seviyelerine indikçe işleme çözünürlüğünü daha düşük yapıyor.

Frame generetion özelliğini Amd kartlar kullanabiliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…