NVIDIA Driver Kurulmama Sorunu

Ali Berk Ercan

Megapat
Yer
Yenimahalle/Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Windows 8.1 64bit masaüstü bir bilgisayarım var ve 3 gün önce “nvcpl.dll bulunamadı” hatası aldım. Bu hata nedeniyle bilgisayarı kapatamadım. Araştırdıktan sonra güncel driver yüklü olmadığından GeForce kaynaklı bir hata olduğunu ve güncel driver indirince düzeldiğini okudum. Birkaç dakika uğraşıp güncel driver indirip kurduktan sonra driver kurulum hatası verdi ve güncelleyemedim doğal olarak. İçeri gittim ve ev arkadaşım direkt kasadan kapatmış bilgisayarı.

Tabi şu an bilgisayar açılmıyor. Güvenli modda da açılmıyor ki numarasına bastığımda hiçbir şey olmuyor. Windows SSD'ye yüklü ayrıca HDD var. Format atmadan bilgisayarı açabilmek istiyorum.

Aklıma gelen eski driverı temiz bir şekilde kaldırıp güncel driver yüklemek fakat hiçbir şeye erişemeden nasıl yapacağımı bilmiyorum. Komut ekranı açılıyor acaba oradan bir şeyler yapılabilir mi?

Sistem geri yükleme noktası çok eski yaklaşık 1 yıl önce oraya dönemem.

Herhangi bir veri kaybetmeden ne yapabilirim bilmiyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Büt haftasında olduğum için gerçekten önemli benim için. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekleme: İşe yarar mı bilmiyorum ama USB flash belleğimde güncel driver ve bulunamadı dediği nvcpl.dll dosyası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 sanıyorum ki Dreamspark`ta yok ve fiyatı da 500 lira.

Bu arada Windows 10 sorunu nasıl çözecek orayı anlayamadım. USB ile yükseltme yaparken ekran kartı da mı güncelliyor?

Başka bir çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilirse memnun olurum.

Eğer evde kullanabileceğin başka bir bilgisayar varsa kaybetmek istemediğin verileri orada yedekle ve sonra temiz bir format at derim.

Merhabalar, bilgisayarı açamıyorum nasıl yedekleyebilirim, herhangi bir yolu var mı? HDD`de sorun olmaz ondaki bilgileri alabilirim ama dediğim gibi Windows SSD`de kurulu SSD`yi nasıl kurtaracağım?

Benim Windows 8.1, Industry Pro bunu Windows 10 yükseltme tavsiyesi iyi gibi duruyor yani ISO olarak indirip UEFI şekilde yükseltme imkanım varsa yapabilirim. Ama bunu yaparken dosyalarımın gidip gitmeyeceğinden emin olamadığım gibi bu işlem driver hatasını nasıl ortadan kaldıracak onu da anlayamadım.

Son düzenleme:
Üzgünüm ama SSD den verilerinizi kurtaramıyorsunuz, eğer sadece windows juruluysa SSD ye şanslısınız ama onun dışında da verileriniz varsa fedakarlık etmek zorundasınız gibi görünüyor. Her zaman sisteminizi güncel tutmanız tavsiye edilir. Ekran kartınızın modeli ne peki?

LG-D802TR cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

GTX 970 ekran kartım. Sistemi güncellemem için zamanım yoktu dediğim gibi büt haftası nedeniyle.

Şimdi SSD`de Windows yüklü, ben bu SSD`yi çıkartıp zaten Windows yüklü 2. bir bilgisayara ama 2. bilgisayar sistemi SSD`den değil de kendi HDD`sinden başlatsa SSD`nin içindeki bilgileri alamaz mıyım?

Son düzenleme:
Afbuyrun, uyku sersemi olduğum için sizlere bilgiyi yanlış vermişim. Benim dediğim bozuk SSD'lerle alakalı. İsterseniz SSD'yi dediğiniz yöntemle yedekleyin, sonrasında HDD'yi de yedekleyin. Kendinize bir windows 10 USB'si oluşturun ve temiz bir format atın. Sonra Nvidia'nın kendi sitesinden en güncel driver'ını indirin ekran kartınızın ve kurmaya çalışın, eğer o zaman da olmazsa tekrar buraya yazarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 ISO indirip USB`ye hazırlayacağım. Fakat birkaç sorum var.

8.1`den 10`a yükseltmeyi bilgisayarı açamadığım için direkt BIOS`tan yapabilir miyim?

SSD şu an tamamen dolu, maksimum 1 GB boşluk vardır. Ben yükseltmeyi yaparken eski dosyalarımı HDD`ye kaydetmesi için seçim yapma şansım olacak mı? Videoda SSD doluysa uyarı veriliyor diyordu ama burasının net olması lazım benim için.

Yükseltmeyi yaparken eski dosyalarımın gitme ihtimali var fakat işletim sistemi SSD`de yani sadece SSD`nin bilgileri mi gider yoksa HDD`nin de gitme ihtimali var mı?

Güncelleme:@THE_MILLER merhabalar, UEFI olarak ayarladım şu an disk seçme ekranındayım. Eski Windows SSD`de kuruluydu, yükseltme seçeneğini seçtiğimde uyumluluk sorunu ile karşılaşıyorum. Yeni kurulum yapmak istediğimde ise SSD`de yeterli alan yok. Ben bu SSD`nin içindeki dosyalardan sadece istediklerimi silip yer açma şansım var mı? Yoksa tek şansım onu biçimlendirip bütün dosyalarımı kaybederek kurmak mı? Ayrıca HDD var ona bu Windows 10`u kursam SSD`ye hiç dokunmasam ne olur?

@Recep Baltaş, @Murat5038 hocam rica etsem bir bakabilir misiniz acaba?

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla güvenli modu da açamıyorsun yada bilmiyorsun tam açmayı. Format atmak istemiyorsun nedeni de içinde önemli belgelerin olması ise çözüm kolay tabi az çok bilgisayar bilgin varsa.
İlk olarak live bir linux indirip bootable edip boot edeceksin. Açılan sistemden Windows yüklü sistemde yedek alabileceğin dosyaları yedek diskine alacaksın ve formatı atacaksın yedek olmayan diske.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…