Nvidia (Driver) vs AMD (Mantle)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar konunun başlığında yazdiğı gibi iki dev firmanın geliştirdiği bazı teknolojilerle kendi albenilerini ortaya koymak istiyolar ve ortaya ;
Mantle , TrueAudio, CUDA , Phsyx , ShadowPlay, GCN gibi teknolojilerini ortaya koyuyolar . Bu arada Nvidia ' nın Driver konusunuda ele almak lazım yoksa haksızlık olur :)Şimdi herhangi birisi ekran kartı seçiminde bu iki dev firmanın ortaya koyduğu teknolojilerle kafası karışabiliyor .Çünkü her iki firmanın performans olarak aman aman fark attığı ekran kartı yok hepsi birbirlerini eşit konumda örnek olarak aynı fiyat kıstasını ele alarak R9 280x ve GTX 770 birbirine denk kartlar . Demek istediğim yeni bir ekran kartı almak isteyen kişilerin neden NVIDIA neden AMD ' yi seçtiklerinde belli bir şey söyleyebilsinler . Azımsanmıcak kadar bazı kişiler sırf kanı ısındığı için AMD ' yi veya NVIDIA 'yı seçebiliyor .Neyse çok uzattım kısaca şu örnekle bitirmek istiyorum . Render yapan biri Nvidia ' yı seçmelidir (CUDA) veya oyunlarda üst düzey optimizasyon isteyen Amd ' yi ( MANTLE) gibisinden :)

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Not : Lütfen tartışma yaparken (AMD VEYA NVIDIA )fanboyluğu yapmazsanız sevinirim :)

Şimdik NVİDİA en başından beridir sevdiğim bir kart olmuştur. Neden diye sorarsan, Physx ile oyun sektörünü, CUDA ile Grafik-Render söktürünü elinde tutuyor. AMD'nin tek derdi oyun gibi geliyor bana. Sanki biz Ekran Kartını oyun için alıyormuşuz gibi hissediyorum sonra. Şu yeni gelen BF4 de bile AMD destekli olmasına rağmen R9 280X, GTX 770e 3-5 FPS fark atabiliyor. Şu yeni çıkardığı Direct X 11.2 bile fazla yararı yokmuş. Zaten oyunlar directx yükseltirse, Direct X 12 ile çıkacakmış. Yani anlayacağın AMD düşük bütçelerin adamı. Gitti 4GB 512bit ekran kartı çıkardı, 3GB 384 NVİDİA kartının GPU Display performansını veremiyor. Anca fazla fazla donanım koymasını biliyor.

(NVİDİA fan boyluğu yoktur. Gene düşük bütçeye , gene AMD!)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdik NVİDİA en başından beridir sevdiğim bir kart olmuştur. Neden diye sorarsan, Physx ile oyun sektörünü, CUDA ile Grafik-Render söktürünü elinde tutuyor. AMD'nin tek derdi oyun gibi geliyor bana. Sanki biz Ekran Kartını oyun için alıyormuşuz gibi hissediyorum sonra. Şu yeni gelen BF4 de bile AMD destekli olmasına rağmen R9 280X, GTX 770e 3-5 FPS fark atabiliyor. Şu yeni çıkardığı Direct X 11.2 bile fazla yararı yokmuş. Zaten oyunlar directx yükseltirse, Direct X 12 ile çıkacakmış. Yani anlayacağın AMD düşük bütçelerin adamı. Gitti 4GB 512bit ekran kartı çıkardı, 3GB 384 NVİDİA kartının GPU Display performansını veremiyor. Anca fazla fazla donanım koymasını biliyor.

CUDA olarak sana katılıyorum render yapan biri nvidia 'dan şaşmaması lazım ama Phsyx olayına gelince heralde bu teknolojiyi kullanan oyun sayısı bir elin parmaklarını gecmeyecektir ve de kullanan oyunlarda bile Phsyx açınca bariz performans düşüşleri yaşanıyor . Phsyx ' in elle tutulur olması için her yönden iyi olması lazım . BF4' e gelecek olursak gerçekten şaşırdım amd destekli olduğu halde GTX 770 ile R9 280x başa baş gidiyor sanırım bu Mantle gelince fark baya artacak gibi
(Yorum için teşekkürler)

- - - Güncellendi - - -

Bu arada bf3 te Nvidia destekli ama R9 280x Gtx 770 ile aynı performansı veriyor hatta bazı yerler de geçiyor bile . Bunu da not olarak düşeyim . KONU GÜNCELDİR ARKADAŞLAR .

Hocam bu işler paraya bakar parayı çok verirsen amd veya nvdia farketmez performansı alırsın. Şuanda piyasada tek bildiğim pahalı kart titan onun haricinde hepsi fiyatı kadar performans veriyor. Biz boşuna f/p ürünü diyoruz hepsi öyle.

Hocam bu işler paraya bakar parayı çok verirsen amd veya nvdia farketmez performansı alırsın. Şuanda piyasada tek bildiğim pahalı kart titan onun haricinde hepsi fiyatı kadar performans veriyor. Biz boşuna f/p ürünü diyoruz hepsi öyle.

Şuan en hızlı gpu 7990 ve fiyatı titandan ucuz :)

- - - Güncellendi - - -

Zaten konumuz hangi ekran kartını alırsam daha fazla performans alırım değil firmaların vereceği teknolojiye göre seçim yapmak. Mesela ben Render yapıyorum ve ekran kartı alıcam işte bu yüzden benim tek adresim Nvidia olmalı cuda çekirdeğinden dolayı. Bunun gibi :)

CUDA olarak sana katılıyorum render yapan biri nvidia 'dan şaşmaması lazım ama Phsyx olayına gelince heralde bu teknolojiyi kullanan oyun sayısı bir elin parmaklarını gecmeyecektir ve de kullanan oyunlarda bile Phsyx açınca bariz performans düşüşleri yaşanıyor . Phsyx ' in elle tutulur olması için her yönden iyi olması lazım . BF4' e gelecek olursak gerçekten şaşırdım amd destekli olduğu halde GTX 770 ile R9 280x başa baş gidiyor sanırım bu Mantle gelince fark baya artacak gibi
(Yorum için teşekkürler)

Sen akıllanmadın gitti. :)

Oyun sayısı kaç tane de sen bir elin parmağını geçmeyecek diyebiliyorsun? Ne güzel konu açmışsın Fan boyluk yapmadan demişsin de neden yanlış bilgi vererek teknolojiyi küçümsüyorsun. Biraz tarafsız düşün ve bu konuda seni daha önce de uyardım konu linklerini paylaştım. Yinede araştırmadan yanlış bilgi veriyorsun. Tekrar edersen yöneticilere şikayet edeceğim seni artık.

Oyun için AMD, iş için NVIDIA kadar saçma birşey yok. NVIDIA oyun da düşük performans mı veriyor ki bu şekilde bir yakıştırma ya da tanımlama getirebiliyorsun. Düşük bütçeli kullanıcılar oyun için topluyorsa AMD tercih edebilir. NVIDIA ekran kartları daha tuzludur. Maddi durumu iyi olan biri teknolojide ve performans anlamında önde olan NVIDIA tercih etmeli kesinlikle. AMD kartları performans olarak gerçekten iyi ve NVIDIA'nın tek rakibi. Belirttiğim gibi kısıtlı bütçe ile sistem toplayan arkadaşlarımız için geçerli bu. 5000 6000 liraya sistem toplayan birine AMD kart önermem ben açıkçası. :)

Teknolojileri demişsin konu başlığında ve tarafsız olarak her iki firmanın tüm teknolojilerini konu başlığına eksiksiz olarak yaz bakalım. Bir görelim kim neler yapabiliyor ona göre göre daha tatlı bir sohbet edelim. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı