Nvidia driver'ı masaüstünden ve HDD'den neden silemiyorum?

TEKNOKOPAT

Hectopat
Selam arkadaşlar, benim sorunum halen devam etmekte. NVİDİA diriver'ı masaüstüne indiridiğimde kurulum yapmasam bile silemiyorum. Hatta HDD Docking Station'a bağlı HDD depomdan da silemiyorum. İndirdiğim anda resmen yapışıyor, kurmama bile gerek yok, yeni sürüm indirip kuruyorum eskiyi sürümü bile silmeme izin vermiyor. Masaüstünden ancak ''Unlocker '' ile zorla silebiliyorum ama Depo HDD'den silmeyi başaramadım. Unlocker da işe yaramıyor ne yapabilirim?

diriver.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bendede var hocam. Daha önce yine Windows 8.1 pro kurmuştum NVIDIA yi kurduğum halde daha sonra setup dosyasını silebiliyordum. 4 gün önce tekrar 8.1 kurdum ama artık silmiyor. Hatta sadece masaüstü değil flash bellekten bile silmiyor.

Aynı sorun bendede var hocam. Daha önce yine Windows 8.1 pro kurmuştum NVIDIA yi kurduğum halde daha sonra setup dosyasını silebiliyordum. 4 gün önce tekrar 8.1 kurdum ama artık silmiyor. Hatta sadece masaüstü değil flash bellekten bile silmiyor.
Evet dün akşam Windows 8 kullanan arkadaşımda silememiş NVIDIA driver'ı. Anladığım kadarıyla NVIDIA ile ilgili bir sorun bu, işletim sistemi kendisinin parçasıymış gibi algılayıp, masaüstü veya depolardan silmeye müsade etmiyor sanırım. Masa üstünden ancak '' UNLOCKER '' ile silebiliyorum ama depodan silemiyorum.

ilk yöntem : C:\Users\Behçet\Downloads bu yolu izliyerek sildim ben. Senin setup neredeyse o yolu takip etmen gerekiyor.
ikinci yöntem ise bilgisayarı komut istemiyle başlat, komut kullanarak silebilirsin.

Aynı sorun bende de vardı. Burada verilen cevapları denedim ama olmadı. Sonunda silmeyi başarınca. Benim durumuma düşenlere faydası olur düşüncesiyle siteye üye oldum çözümü yazmak için.
Söz konusu dosya hem masaüstümde hemde harici harddiskimde vardı ve normal şekilde silinmiyordu. Önceden unlocker ile yapabildiğim bu işlem daha sonraları yapılmaz oldu. masüstünde ki dosyayı unlocker ile silmeyi başardım. Dosyayı unlocker ile silmek istediğimde silemedi ama yeniden başlangıçta silinmesini ister misin sorusuna evet yanıtını verdiğimde dosyanın silindiğini gördüm. Aynı şeyi harici harddiskimde ki dosyalar içinde uyguladım ama bir kaç defa denememe rağmen bir türlü olmadı.

Bunun üzerine unlocker ın daha önce verdiği hata mesajından sebeple windows gezginini kapatıp denemeyi düşündüm. Önce windows+r tuşlarına basarak çalıştırı açtım buraya cmd yazıp komut satırına geldim. Komut satırı açıldıktan sonra ctrl+alt+del tuşlarına basarak görev yöneticisini çalıştırdım. İşlemler bölümünden windows gezgini ni buldum ve buna sağ tıklayarak görevi sonlandıra tıkladım. Windows gezgini kapanınca ekran haliyle karardı ve komut satırı kaldı. Komut satırından h: (sizin harddiskiniz neyse o harfi yazın)yazıp enterlayarak harici harddiskime girdim. buradan silinemeyen nvidia dosyalarının olduğu klasöre geçtim. Benim harddiskimde bu dosya driver klasöründeydi bu durumda şu komutu girdim. h: yazıp enterleyerek hardiske girdikten sonra cd driver yazıp enterleyerek driver klasörüne girdim. Daha sonra del yazıp boşluk bırakarak dosya adını girdim ve enterledim dosya silindi. Silinecek tüm dosyaları bu şekilde silmeyi başardım. Sürücü dosyasının adı çok uzun olduğu için yazmak zor gelebilir bu durumda del yazıp boşluktan sonra sürücü harfinin ilk harf veya rakaımını yazıp tab tuşuna bastıktan sonra söz konusu dosya adı geliyor eğer doğru ise enterleyin ve silin başka dosya geldiyse yeniden yapıp silmek istediğiniz dosyanın adının gelmesini sağlayın.

İyi günler!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı