Herkese merhaba. Elimde 2 adet laptop var. Birisi 60+25 W Dynamic Boost ekran kartı özelliğine sahip diğeri 115+25. ortak bir problemleri var. CPU watt değeri 30 iken ekran kartları yine DB'siz watt değerinde limit uyarısı veriyor. CPU throttle programıyla Core Boost kapatıyorum. Çekirdek sayısını biraz azaltıyorum CPU watt değeri iki laptop içinde 14'e kadar düşüyor. Fakat ekran kartları yine dB sınırını geçmiyor. Benchmark testleride yaptım sonuç aynı. Alt tarafa en son çektiğim SSlere bakıp sorunu daha iyi anlayabilirsiniz. CPU resmen boşta, fakat ekran kartı ekstra watt kullanıp performans arttırmıyor. Temiz kurulum yapmayı denedim, sürücüleri en güncel sürüme getirip denedim, sürücüleri internette aynı sorun yaşayan kişilerin verdiği spesifik sürümlere çekip denedim, bilgisayar performans modunda(MUX yok), NVIDIA kontrol panelinden maksimum güç açık ve performans ayarları maksimum seviyede. Fakat değişen bir şey yok. İki laptopta olması gerekenden çok daha az performans sergiliyor. Nvidia denetim masadı bilgi kısmında maksimum grafik gücü 85W ve 140W, DB 2.0 aktif görünüyor her iki laptop içinde.Denemediğim bir tek VBIOS down/up kısmı kaldı. Başına gelen veya çözümü bilen var mı acaba? Herkese teşekkürler şimdiden.
Düzenleme; Voltaj limiti yediği aralığa son fotoğraftan bakabilirsiniz