NVIDIA ekran kartı düşük performans veriyor

Sneijder Rloz

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Sürücüsünü kurdum fakat neden böyle oldu bilmiyorum. 16 GB RAM, i5 3310M NVIDIA GeForce 610M özelliklerim. Yüksek performanslı grafik neyine geçince FPS düşüyor yardımcı olur musunuz?

Sorununu biraz daha ayrıntılı açıklarsan yardımcı olmak isterim.
Mesela neyde ve nerede FPS düşüşü yaşıyorsun?
YouTube'daki testlerden daha düşük FPS mi alıyorsun?
Sistem sıcaklığın ne durumda yüksek sıcaklıklarda kart kendini kısabiliyor.
Oyundayken MSI Afterburner ile kullanım değerlerini ekran görüntüsü atarsan da iyi olur.

Sürücüsünü kurdum fakat neden böyle oldu bilmiyorum. 16 GB RAM, i5 3310M NVIDIA GeForce 610M özelliklerim. Yüksek performanslı grafik neyine geçince FPS düşüyor yardımcı olur musunuz?

Hem mobil ekran kartı, hem eski, hem de neslinin en düşük ekran kartı, şu anki dahili ekran kartı barındıran güncel işlemcilerin grafik performansı bile bunun 3-4 katı daha güçlü.

GTA 5 gibi bir oyunu bile 1080p de en düşük ayarlarda 15-25 FPS anca oynatıyor. Demem o ki düşük FPS alman normal. Daha üst bir modele geçmek dışında yapabileceğin bir şey yok.

Kaç yıllık ekran kartı hocam, o karttan pek bir şey beklemeyin. Yanında da eski nesil bir işlemci var sadece idare edebilecek bir bilgisayar fazla zorlamamak gerek düşük FPS almanız normal.

O kartla Pac-Man bile oynayamazsın hocam :D

Evet Geforce 610 M ile Red Dead Redemption 2 gibi oyunları oynatmaz ama,
Fazladan RTX 3060 ve bir güç kaynağı varsa güncel oyunların hepsi oynanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci olarak i5-3210M takılı olmasın o laptopa.
Ayrıca bu işlemci Intel HD Graphics 4000 ile beraber çalışıyor.
2 çekirdekli işlemci ile performans almayı beklememek lazım zaten.

610M gibi bir karttan ne bekliyorsun dostum?

Intel'in kendi ekran kartından iyidir Intel 32 MB. NVIDIA 1 GB.

Hangi oyunda nasıl bir performans bekliyorsun da düşük olduğunu söylüyorsun keşke daha detaylı anlatsan. 610M gibi bir kartla ne yapılabilir ki zaten?

Hocam Minecraft 1.8.9 da Intel'in ki ile 150 FPS alırken. NVIDIA da 59 60 verdi.

Sorununu biraz daha ayrıntılı açıklarsan yardımcı olmak isterim.
Mesela neyde ve nerede FPS düşüşü yaşıyorsun?
YouTube'daki testlerden daha düşük FPS mi alıyorsun?
Sistem sıcaklığın ne durumda yüksek sıcaklıklarda kart kendini kısabiliyor.
Oyundayken MSI Afterburner ile kullanım değerlerini ekran görüntüsü atarsan da iyi olur.

Hocam değerler normal bir dostun baktı. Ama sorun Minecraft 1.8.9 da Intel de 150 FPS alırken NVIDIA da 60 FPS alıyorum.

Evet GeForce 610 m ile Red Dead Redemption 2 gibi oyunları oynatmaz ama,
Fazladan RTX 3060 ve bir güç kaynağı varsa güncel oyunların hepsi oynanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci olarak i5-3210M takılı olmasın o laptopa.
Ayrıca bu işlemci Intel HD Graphics 4000 ile beraber çalışıyor.
2 çekirdekli işlemci ile performans almayı beklememek lazım zaten.

Doğru hocam yanlış yazmışım.

Intel'in kendi ekran kartından iyidir Intel 32 MB. NVIDIA 1 GB.

Evet NVIDIA GeForce 610M daha iyi performans verir.
Ama işlemciye gömülü Intel ekran kartlı laptoplarda Intel HD Graphics 4000 sürücüsünü kurmadan NVIDIA 610M sürücüsünü kurmaya izin vermiyor Windows.
İşlemci olarak i5-3210M var bu işlemciden performans beklemeyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı