NVIDIA ekran kartı önerisi

melih.budak

Megapat
Sosyale danışmadan bir işe kalkıştım ve şu an kafam çok karışık. N11 üzerinden Zotac RTX 3070 Ti trinity modelini satın aldım. Fakat henüz sipariş ettiğim için iptal etme hakkım bulunuyor. Taksit seçeneği ile 15000 TL'yi geçmeyecek bir ekran kartı öneriniz var mı acaba? Bu aldığım ekran kartının soğutması ile ilgili problem var gibi anladım ben. Sizce iptal edip farklı bir kart mı almalıyım yoksa bu şekilde kalmalı mı?

Peki bu kartın soğutmasına gerçekten bir sıkıntı var mı? Çünkü hangi YouTube videosuna baksam termal ped değişimlerinden bahsediyorlar.
Soğutmasında sıkıntı yok.
Değerler genel olarak iyi. 66-70 derecelerde. Bir oyunda ise en fazla 78'i görmüş değerler normal.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zotac ekran kartlarının RTX 3000 serisinde çok kötü olduğu aşikar. Aynı şekilde Palit'in de RTX 4000 serisinde kötü olduğu söyleniyor. Ben de kendim Zotac AMP Holo modelinin RTX 3070 Ti ekran kartını kullandım, kart fazla ısınıyor. Fanlar da çok gürültülü çalışıyordu. Sonra satıp kurtuldum.

Peki bu kartın soğutmasına gerçekten bir sıkıntı var mı? Çünkü hangi YouTube videosuna baksam termal ped değişimlerinden bahsediyorlar.
Bir diğer miningçi abim de sizin satın aldığınız modele uygun ebay'dan termal pedler sipariş etmişti. Kendisi içini açarak bu pedleri yerleştirdi. Önceki-sonraki derecelerde çok fark oluşmuştu

Kafam iyice karıştı. O zaman şu şekilde sorumu değiştirmek istiyorum. 15000 TL'ye alabileceğim soğutma açısından performanslı olan AMD ve NVIDIA fark etmeksizin kart modeli hangisidir?

Kafam iyice karıştı. O zaman şu şekilde sorumu değiştirmek istiyorum. 15000 TL'ye alabileceğim soğutma açısından performanslı olan AMD ve NVIDIA fark etmeksizin kart modeli hangisidir?
O fiyata alacağın en güçlü kart Rx 6800, biraz bütçe artarsa 6800 xt var. 8 gb bellekli kazık 3070'den uzak dur bu dönemde.

Nvidia'nın Reflex, DLSS ve RT gibi özellikleri eklenince yine de AMD ekran kartı olması iyi mi? Yanlış anlamayın lütfen ilk kez masaüstü bir bilgisayar kullanacağım yaklaşık 15 seneden sonra. Ve aldığımda beni uzun bir süre götürecek bir ekran kartı olmasını istiyorum. Nvidia'nın bahsettiğim özellikleri ile kıyaslandığında hala AMD diyebilir miyiz?

Hocam elinizdeki kartı uygun fiyata aldıysanız, bence yine de kullanın. 2. el piyasası kan ağlıyor zaten. Garantisi de mevcutsa Türkiye içinde kullanın gitsin. Tamam soğutma açısından çok iyi değil tabii ki ama MSI Ventus modelinden vesaire yine de iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…