NVIDIA ekran kartına sahip biri Free Sync özelliğini kullanabilir mi?

Ach3z

Femtopat
İyi günler arkadaşlar bir sorum olacak. Ben laptop kullanıyorum ve ekran kartım NVIDIA GTX 1060 6 GB. Laptopumda Display Port ve HDMI girişi mevcut 144Hz monitör almak istiyorum. ASUS VP249QGR almaya karar verdim. Ürün açıklamasında adaptive Sync(Free Sync) yazıyor yani bu NVIDIA ekran kartım olmasına rağmen Sync teknolojisini kullanabilirim demek değil mi? .

Bildiğim kadarıyla AMD ekran kartları için FreeSync NVIDIA ekran kartları için G-Sync teknolojisi var. Sizin tahmin ettiğiniz üzere 2.olanı almanız lazım.
Ekleme: Monitörünüz desteklediği sürece FreeSync monitöre Display Port ile bağlanırsanız G-Sync olarak kullanabilirsiniz diye duymuştum.

Hayır kullanamazsınız. FreeSync AMD ekran kartlarında kullanılır. NVIDIA ekran kartlarında ise G-Sync özelliği kullanılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
FreeSync olan bazı monitörlere G-Sync desteği geldi desteği kontrol edip Display Port ile bağlayıp 1000 serisi üstü ekran kartlarıyla kullanabilirsin.
Adaptive-Sync kullanabilirsin monitörüne baktım şimdi.

FreeSync olan bazı monitörlere G-Sync desteği geldi desteği kontrol edip Display Port ile bağlayıp 1000 serisi üstü ekran kartlarıyla kullanabilirsin.
Adaptive-Sync kullanabilirsin monitörüne baktım şimdi.

Abi ben yeni aldım monitörü, LG kendi sitesindeki tanıtım özelliklerinde G-Sync özelliğinden ya da uyumundan vesaire bahsedilmiyor.
Link: https://www.lg.com/tr/monitor/lg-32gn600-b

Amazon. Comtrden aldığım sayfada G-Sync özelliği vardır denmekte.
Link: LG 32GN600-B: 32" VA 2K 165Hz,G-Sync: Amazon.com.tr

Her iki siteninde müşteri temsilcileri ile görüştüm. Her ikisi de aşağı yukarı "-G-SYNC uyumlu" benzeri bir açıklama yaptılar.

Siz değerli bilgili büyüklerimin de fikrini öğrenmek istiyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok müteşekkir kalırım. G-SYNC monitör olarak lanse edilen modellerden farkı nedir bu LG 32GN600-B modelinin? NVIDIA ekran kartım var 1660S. Bu monitörde G-SYNC özelliiğini kullanabilmek için ekstra olarak ne yapmalıyım? Ya da ekstra bir şey yapmadan da ben bu G-SYNC özelliğininden zaten faydalanıyor muyum?
Bu ilk tecrübem ve farkı nasıl anlarım? Daha evvel kullandıgım monitör 27 inc 60 Hz 1ms LED Philips bir monitör idi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı